Noguera sobre el debat de les piscines turístiques en sequera: “Se n’està fent un gra massa”

L’empresari turístic Jordi Noguera, que acaba de tancar mandat com a president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, ha dit aquest matí a LA CIUTAT que la majoria de piscines dels establiments d’allotjament de l’Alt Maresme – Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, principalment – no es van buidar a finals de la passada temporada i, per tant, no caldrà omplir-les. Aquest és un dels aspectes que ha suscitat més controvèrsia del decret de sequera que prohibeix posar més aigua a instal·lacions de caràcter lúdic, i que Noguera considera que s’ha portat a l’extrem. Amb tot, també es posa el focus en els consums que es permetran a la indústria turística mentre es fan crides a l’estalvi al conjunt de la població autòctona en un context d’emergència hídrica per falta de reserves.

La preocupació per la sequera ha tocat de ple a la indústria turística, que reclama prudència i seny, i actuar de forma responsable, per no malmetre un dels pilars de l’economia de la nostra zona i del país en general. En aquest sentit, el president sortint del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, ha volgut tancar la polèmica a l’entorn de les piscines d’hotels i càmpings, assegurant que, almenys a l’Alt Maresme, no caldrà omplir-les perquè ja tenen aigua.

Noguera ha visitat els estudis de Ràdio Calella TV per fer balanç de la seva etapa de 8 anys al capdavant del gremi. Cedirà el testimoni a l’empresària calellenca Isabel Mallol, a qui donarà suport mantenint-se en la junta directiva però amb un paper més discret, el de vocal.

Aprofitant l’entrevista a LA CIUTAT, també s’ha referit a la iniciativa de l’Ajuntament de Calella per endreçar la ciutat a nivell comercial i de restauració, amb una ordenança que es va aprovar en l’última sessió plenària que limita l’ocupació de la via pública amb taules i cadires i prohibeix l’exhibició de productes a les façanes de les botigues. El que es coneix com a penjarelles. S’hi ha mostrat totalment partidari. Diu que és necessari si es vol vendre qualitat com a destinació turística.

 

Això ha semblat el Corral de la Pacheca, de vegades; can Penja-i-despenja, així de clar. No és la millor imatge comercial que es pot demanar (…) Si es busca qualitat, també ha de ser-hi al carrer.

Altra cosa és l’actualització de tarifes que acompanya la normativa municipal, amb un increment de quasi el 80% respecte els preus que hi ha hagut en els últims anys. De fet, és a raó d’1,23 euros per taula i dia, segons els càlculs estimatius. Noguera diu que no és el millor ni per a les empreses ni tampoc per a les famílies, que ja estan prou escanyades a nivell econòmic.

Tinc els meus recels, els meus dubtes, que sigui el millor moment d’aplicar l’increment de taxes. Ens trobem aquí amb l’ocupació de la via pública, amb un increment important (…) El sector i la població en general es ressenten molt de la situació econòmica, no es passa el millor moment.

Jordi Noguera ha lloat la valentia de l’alcalde de Calella – segons ha dit – a l’hora de plantejar la problemàtica de la delinqüència i exigir-ne solucions, tot i admetre que pot haver influït en la imatge de la destinació turística. Diu que s’ha de posar per damunt d’això la seguretat d’aquelles persones que ens visiten com de les que viuen aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *