[AMPLIACIÓ] Nous preus per aparcar a la via pública si no ets resident

El nou any vindrà acompanyat d’un encariment del bitllet senzill de zona blava, que es pot treure de la màquina expenedora o pagar a través de l’app Aparcare. Es contempla una pujada del 9% de mitjana a partir de la primera hora d’estacionament, perquè es mantenen els 0,20 euros per al mínim de 30 minuts. Gestvia ha aprovat la nova tarifació que ara haurà de ratificar el ple municipal perquè entri en vigor durant el 2024, presumiblement a partir de la pròxima primavera. No suposarà cap canvi per als abonaments que hi ha a disposició de les persones residents a Calella, en cap de les tres modalitats de setmanal (6 euros), mensual (26 euros) i trimestral (78 euros).

Pendent de la ratificació del ple municipal, la nova tarifació de l’estacionament regulat a Calella per al 2024 incorpora diversos canvis, començant pel bitllet senzill de zona blava, que tindrà els següents preus:

1 hora – 1 euro (ara 0,90 euros)
2 hores – 2,50 euros (ara 2,30 euros)
3 hores – 4,10 euros (ara 3,75 euros)
4 hores (màxim) – 5,65 euros (ara 5,15 euros)
Mínim 30 minuts – 0,20 euros (igual)
Anul·lació de denúncia sense tiquet – 12 euros (ara 10 euros)
Anul·lació de denúncia amb tiquet excedit – 8 euros (ara 5 euros)

Gestvia ha aprovat l’apujada de l’abonament diari de la llarga estada per als aparcaments d’El Roser i La Minerva, que passarà a costar 3 euros.

La llarga estada d’estiu al Passeig de Les Roques, la piscina municipal i Les Palmeres passarà a costar 6 euros.

També s’apujaran els bitllets d’El Carrilet: el d’adults costarà 4 euros i el de menors de 3 a 10 anys i per a persones majors de 65 anys, 2 euros.

No es toquen els preus dels abonaments per a les persones residents

La nova política de preus de Gestvia no implicarà cap canvi en les tres modalitats d‘abonament que s’ofereixen a les persones residents a Calella perquè puguin aparcar a les zones regulades a un preu reduït. Es mantenen els 6 euros de l’abonament setmanal, 26 euros del mensual i 78 euros del trimestral.

A partir de l’1 gener del 2024, no caldrà mostrar cap distintiu al vehicle per ser identificats com a residents usuaris de la zona blava i verda, sinó que ho farà el mateix sistema de gestió amb la lectura de la matrícula.

El tràmit per inscriure’s al registre de residents de zona blava es fa directament a les oficines de Gestvia (Fàbrica Llobet-Guri) i té un cost de 6 euros. Cal presentar un document identificatiu, l’empadronament, el permís de circulació i l’últim rebut de l’impost de circulació.

S’amplien la zona blava de la Riera Capaspre i la llarga estada de La Muntanyeta

El cobriment de la part alta de la Riera Capaspre fins el carrer Ramon i Cajal ha donat lloc a un nou espai d’estacionament que permet atendre l’alta demanda que hi ha a l’anomenada zona turística, especialment a l’estiu. Són un total de 50 places que ara mateix són gratuïtes però que ho deixaran de ser el 2024. Gestvia ha informat que s’integraran a la tarifació de la zona blava d’estiu, funcionant entre el 15 de juny i el 15 de setembre. En l’operació també s’hi inclouen els trams de Benavente fins a Valldebanador, i els ramals laterals de Ramón i Cajal i Hortalans fins a Tramuntana.

Font: Ajuntament de Calella

En paral·lel, s’ampliarà la zona blava de llarga estada de La Muntanyeta pels carrers adjacents de Doctor Vivas, i els ramals de Joan Fuster i d’Indústria, aquest últim fins a Valeri Saleta. La tarifa serà de 2 euros per l’abonament diari, excepte els diumenges i festius.

Font: Ajuntament de Calella

Reforçar la situació econòmica de Gestvia

“Volem garantir la viabilitat econòmica de l’empresa i donar més serveis a la ciutadania. Per això, hem hagut d’actualitzar les tarifes d’acord amb l’increment de l’IPC”, ha comentat el president de Gestvia, Soufian Laroussi, qui ha posat de relleu que la revisió s’ha fet amb la determinació de no tocar la butxaca de les calellenques i calellencs.

Gestvia té l’encàrrec de tirar endavant el projecte constructiu de l’aparcament de Can Saleta que haurà de donar servei a l’ampliat hospital comarcal Sant Jaume, dins els compromisos adquirits amb el CatSalut perquè es millorin els serveis assistencials de la xarxa pública de salut a l’àmbit de l’Alt Maresme i la Selva.

Es contempla una inversió de 5,5 milions d’euros – segons les estimacions actualitzades – per crear una bossa d’aparcament de tres plantes amb fins a 450 places. El finançament de l’obra s’ha d’obtenir per mitjà del préstec bancari, presentant de garantia l’informe de rendiment econòmic que s’ha encarregat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *