Nou pla intermunicipal per combatre les drogodependències entre els més joves

image007

Els ajuntaments de Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera caminaran de la mà per posar fi i evitar les addicions entre els més joves. Aquests 4 ajuntaments han decidit posar en marxa un programa conjunt per evitar el consum de drogues entre els més joves. Aquest programa intermunicipal, encara en fase molt inicial, vol conscienciar del perill de consumir drogues, després que des de diferents ajuntaments de la zona s’hagi detectat un augment del consum de tòxics i també de problemàtiques molt recents com l’addicció a les pantalles.

Els quatre municipis volen contractar un tècnic especialitzat en prevenció de drogodependències i promoció d’hàbits saludables. El projecte es desenvoluparà en diferents espais, des de xerrades a les escoles, fins a treball amb els centres de salut. Calella fins ara compartia un tècnic amb Tordera i Pineda de Mar, que ara ha quedat en exclusivitat per l’ajuntament de Pineda. Ho ha exposat en declaracions a Ràdio Calella TV, el regidor de les Àrees de Salut i Política Social, Ramon Llamazares.

Aquesta figura és imprescindible, fins ara compartíem tècnica amb Tordera i Pineda, però ara ha quedat en exclusivitat per Pineda. La tècnica el que feia és fer xerrades de prevenció a les escoles, relacionades amb la promoció de la salut i el tema de drogodependències. A institut sobretot es treballava el tema de l’addicció a alcohol i altres drogues.

L’objectiu del projecte és contrarestar possibles casos de drogodependències que puguin detectar, passant també per la detecció del consum de drogues en l’oci nocturn. Una de les novetats, a diferència de l’antic programa compartit entre Tordera i Pineda, és que en aquest nou pla es prestarà especial èmfasi a un nou tipus d’addició entre els més joves: les pantalles.

Tindrà els mateixos eixos que l’anterior però s’incorporaran noves demandes com el tema de l’addició a les pantalles. Alumnes que els tenim moltes hores davant un ordinador, un mòbil o una consola. Tot això és un fet molt recent i que hem de ficar-hi solució i abordar. Una tasca que aquesta persona també conduiria.

Els quatre ajuntaments es van reunir dimarts passat amb tècnics i regidors, entre els que hi va assistir Llamazares, per començar a donar forma al conveni pel qual es regirà el projecte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat