Nova campanya de control del cens dels animals de companyia

L’Ajuntament de Calella torna a posar en marxa la campanya de control de cens d’animals de companyia. Durant les properes setmanes s’instal·laran punts d’informació en diversos llocs de la ciutat per facilitar als propietaris d’animals de companyia el procés de cens.

L’objectiu és fomentar la tinença responsable dels animals i millorar la resposta davant la pèrdua de gossos, gats i fures que hi ha a la ciutat. A més, segons fonts del consistori, es vol garantir la correcta convivència dels animals i els ciutadans.

Es tracta d’una inscripció obligatòria, gratuïta i exempta de taxes. Abans de la inscripció de l’animal al cens municipal, un veterinari l’ha d’haver identificat amb un microxip. El president dels Amics dels Animals de Calella i veterinari, Josep Estañol, ha explicat a Ràdio Calella Televisió els tres avantatges que té el microxip. El primer és que si es perd l’animal, es troba molt ràpid; s’eviten els abandonaments i per últim hi ha un major control sanitari.

L’alta al cens municipal d’animals domèstics es pot fer a l’Ajuntament qualsevol dia o bé als punts d’informació que hi haurà des d’aquest dilluns i fins el dissabte 1 d’abril en diferents llocs de la ciutat. En cas dels animals perillosos, aquests només es poden censar a l’Ajuntament.

El consistori recorda l‘obligació de tenir censats i xipats els animals ja que, en cas contrari, els propietaris es poden enfrontar a multes d’un màxim de 500 euros si la infracció és lleu i, en cas d’animals perillosos, fins a 2404 euros.

Josep Estañol considera que campanyes com aquestes generen més consciència social sobre la responsabilitat de tenir un animal de companyia.

El proper dilluns 20 de març el punt d’informació estarà situat al carrer Església, cantonada amb Matas i Rodes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *