Nova onada de fred siberià a Catalunya que pot provocar nevades

casa nevada

Catalunya es prepara per un descens important de les temperatures que farà baixar la cota de neu fins al nivell del mar. Protecció Civil ha activat en fase d’Alerta el Pla Neucat i l’Ajuntament de Calella està preparat per atendre a les persones en situació de vulnerabilitat davant l’arribada de fred polar.

El meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra, ha comparat la situació que s’espera per demà a l’episodi de nevades viscut fa tres setmanes i ha confirmat que és possible que nevi a Calella.

“És molt possible que sí. De fet, hi ha més fred. És l’episodi més fred de tots els que hem anat tenint aquestes últimes setmanes, serà el de fred més contundent, per tant, cal esperar que sí que en principi puguem veure nevar aquí Calella també”

Serra ha apuntat que a partir de dimecres es començaran a recuperar les temperatures i que podrem començar a notar un temps més primaveral.

“Tot apunta en aquesta direcció. Encara no s’ha acabat l’hivern, encara al mes de març podem tenir alguna sorpresa, però de fet, dimecres ja es notarà la pujada, no serà tan freda. El que passa és que dimecres estarà plovent durant bona part del dia, per tant, tindrem un dia gris, tapat, humit, però la tendència és això, que les temperatures de mica en mica es vagin recuperant”

Des de l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament recomanen tenir preparades llanternes, aliments calòrics, combustible de calefacció i una farmaciola. També demanen disposar d’una reserva mínima de medicaments per a la gent gran i els malalts crònics i de tipus respiratori. Recomanen no posar espelmes i, en cas d’utilitzar-les, vigilar que no es tombin i recordar apagar-les abans d’anar a dormir o sortir de casa. També es demana evitar sortir al carrer i abrigar-se molt en cas que sigui necessari sortir a l’exterior.


A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *