S’han posat a la venda les entrades dels concerts de la Festa Major de la Minerva

L’alcaldessa i el promotor Marcel Pla mostrant el cartell de la Festa Major del 2020, obra del calellenc Sergi Cugat
L’alcaldessa i el promotor Marcel Pla mostrant el cartell de la Festa Major del 2020, obra del calellenc Sergi Cugat

Aquest migdia s’han posat a la venda les entrades dels concerts i espectacles que s’han programat per la Festa Major de la Minerva, que arrencarà dimarts 22 de setembre amb un pregó “virtual” que homenatjarà als incansables lluitadors contra la Covid-19. Amb l’experiència del Festival Impuls i del NEC, els dos certamens culturals que s’han celebrat a Calella en els últims mesos, l’Ajuntament ha presentat avui les activitats que s’han tancat, segons ha indicat l’alcaldessa Montserrat Candini, per “viure la festa amb la mateixa il·lusió de sempre, però conscients que no es pot abaixar la guàrdia”. Oques Grasses farà a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri el seu primer concert post-confinament, on també hi actuarà l’Orquestra Di-Versiones, l’Electrica Dharma i el Pot Petit, un fenòmen musical sense precedents entre el públic infantil i familiar. També es garanteix una de les participacions més esperades en tota festa major: es podrà veure els Gegants, en Quirze i la Minerva, a l’interior de l’Església Parroquial; i hi haurà figures de la colla que ocuparan els balcons que rodegen la Plaça de l’Ajuntament.

El pregó infantil a càrrec dels alumnes de les Escoles Freta i el de nit, d’homenatge als professionals de primera línia en la lluita contra la Covid-19, donaran inici dimarts vinent a la programació de la Festa Major de la Minerva. Seran virtuals i es publicaran a través de les xarxes socials, però a la nit es projectaran a la façana de l’edifici de l’Ajuntament. Amb tot, l’alcaldessa ha insistit que això no vol dir que es faci una crida perquè la gent hi acudeixi, tot al contrari. En roda de premsa, Montserrat Candini s’ha adreçat a la ciutadania per demanar màxima prudència i que se segueixin les mesures de seguretat per viure una festa major amb il·lusió de sempre.

Amb les mesures de seguretat que posem en marxa i amb l’expertesa que ens ha aportat la Festa Major petita i el NEC, aprenent d’elements a millorar, ho afrontem amb il·lusió, diversió i responsabilitat, però sobretot amb molta responsabilitat.

Els concerts es faran a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri amb un aforament d’aproximadament 350 persones, a qui s’assignarà cadira en funció de l’ordre de compra de l’entrada. Costaran 5 euros (adults) i es poden trobar, des d’aquest migdia, al portal entrapolis.com.

A banda dels caps de cartell, la programació també inclou un cicle d’actuacions de circ per a petits i grans al Passeig Manuel Puigvert, on s’habilitarà un recinte tancat amb capacitat per a 250 persones que hauran de pagar una entrada de 2 euros per accedir-hi. Hi haurà la 29ena edició del Festival de Jazz i Blues, a més de monòlegs i l’exitosa festa fluor com a prèvia del concert d’Oques Grasses.

A tots els espais s’ha previst un protocol anti-covid-19 que prohibeix moure’s fora del perímetre de seguretat però no aixecar-se de la cadira; tal com ha explicat el promotor cultural i responsable de la programació, Marcel Pla, aquest migdia en roda de premsa.

Hi haurà gent controlant els accessos i dirigint el públic al seu seient; per tant, no caldrà fer cues per entrar. A més, hi haurà càmeres de control tèrmic a la porta, gel desinfectant, separació entre cadires… Un altre aspecte que ens preocupava, sobretot als principals concerts, és què pot fer la gent. Hem de dir que es podrà aixecar de la cadira però no sortir del seu espai. En el moment que hi hagi un mínim descontrol, es pararà la música automàticament.

L’Ajuntament de Calella contractarà usuaris aturats del Servei Local d’Ocupació perquè donin suport, per exemple, als voluntaris de l’hospital que s’encarregaran del vermut solidari. Es farà al Passeig Manuel Puigvert sempre que hi hagi alguna activitat programada. És un element típic de la festa major que no faltarà a la Minerva del 2020, com tampoc els gegants.

Capgrossos i gegantons de la colla calellenca es col·locaran als balcons que envolten la Plaça de l’Ajuntament i en Quirze i la Minerva seran a l’entrada de l’Església Parroquial i faran alguna ballada a l’aire lliure.

Serà el primer cop en 39 anys que no se solaparan les programacions de Festa Major i Fira, cancel·lada per culpa de la pandèmia. Amb tot, al Passeig Manuel Puigvert s’habilitarà un espai per recordar que aquesta havia de ser l’edició número 40 de la mostra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat