Obertes les inscripcions per al curs gratuït sobre tràmits en línia

contreras

L’Ajuntament de Calella organitza unes sessions formatives sobre tràmits en línia, dirigit a persones usuràries del Servei Local d’Ocupació, empreses i autònoms. Es faran els dies 14 i 21 d’octubre, de forma telemàtica, i estan subvencionades per la Diputació de Barcelona.

El curs permet aprendre a utilitzar certificats, signatures i identificacions digitals, específicament l’IdCat Mòbil. La formació orientada a les empreses i persones autònomes compta amb un apartat dedicat a la tramitació de factures en línia.

Avui justament a l’hora del consumidor al programa La Ciutat, l’advocat Oriol Contreras, ha posat en relleu que el desconeixement és una de les barreres per començar a implementar l’administració digital. Contreras assegura que si tots disposéssim d’una signatura digital i l’haguéssim utilitzat durant el confinament no s’hagués saturat l’administració perquè podríem haver seguit fent tots els tràmits en línia.

Està clar que aquest tancament de tres mesos de tots els serveis el que ens ensenya és que la ciutadania no està preparada per les noves tecnologies. El DNI electrònic es va plantejar per agilitzar tràmits però la gent no ho sap fer servir. Segur que aquest estat d’alarma ens agafa sàpiguen com funciona, i durant l’estat d’alarma podem superar tots els problemes que hem tingut.

Contreras ha apuntat que amb l’IdCat Mòbil es pot resoldre qualsevol tràmit urgent.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat