Una mala poda de dècades enrere podria ser la causa de la branca trencada al Parc Dalmau

L’arbre al qual se li ha trencat la branca és un cedre, que són arbres de port piramidal. En canvi aquest ha crescut més aviat pla. Ara mateix els tècnics estudien si aquesta és la raó del trencament i si hi ha altres causes que hagin fet que la branca cedís.

IMG-20160831-WA0002De moment es desconeix la causa exacta de la caiguda d’una branca de grans dimensions ahir al Parc Dalmau, damunt la vorera de la carretera Nacional 2. El regidor de Medi Ambient, Marc Buch, ha explicat que ara els tècnics estan estudiant el que ha pogut provocar el trencament d’aquesta branca.

Marc Buch ha comentat que no hi ha, ni hi havia, cap indici que la branca pogués caure ni de que l’arbre estigués dèbil. Per això apunta a que la possible causa es pot remuntar a dècades enrere, per efecte d‘una mala poda. “Aquest arbre en concret creix com un con i possiblement en el seu moment -fa molts i molts anys- es va podar o es va trencar l’ull principal, la guia de l’arbre, i això va provocar que en lloc de créixer cap amunt creixés de forma horitzontal i les branques agafessin més amplada del que és normal. I al ser aquesta branca tan gran possiblement podia haver-hi algun tipus d’afectació interna, un fong de la fusta intern, o simplement algun problema mecànic de la mateixa fusta que provoca aquesta caiguda. Però ara no es pot dir quin és el motiu. Ho hem de mirar amb molta calma“.

IMG-20160831-WA0001El regidor ha dit que cal aclarir ben bé el motiu del trencament per evitar que pugui passar el mateix en altres arbres de la mateixa espècie que hi ha al mateix lloc. Buch: “Un cop ho sapiguem s’avaluaran tots els arbres del voltant, que hi ha quatre arbres més de la mateixa espècie plantats de costat, i per tant s’ha de mirar què ha provocat aquesta caiguda i quines són les mesures que ens recomanin prendre per evitar que torni a passar un cas així“.

Recordem que la branca va caure ahir al vespre i una dotació dels Bombers la va haver de tallar amb serres mecàniques per fer-la a trossos més petits i poder-la retirar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *