Òmnium Alt Maresme crida a col·lapsar el Jutjat d’Arenys d’autoinculpacions per l’1 d’octubre

“Si condemnen la democràcia, ens condemnen a tots”. És l’expressió amb què Omnium Cultural explica el perquè de la campanya d’autoinculpacions que s’ha posat en marxa per mostrar el suport de ciutadans anònims als condemnats per la sentència de l’1 d’octubre. Aquesta setmana arriba aquí de la mà de la territorial de l’Alt Maresme, que aquesta tarda farà una sessió informativa a la seu que tenen a Pineda de Mar. Criden a tothom omplir els formularis d’autoinculpació i presentar-los al Jutjat d’Arenys de Mar, aquest dijous al matí.

Òmnium Cultural proposa als ciutadans que comuniquin als tribunals la seva participació a la manifestació del 20 de setembre al Departament d’Economia i a les votacions de l’1 d’octubre, en solidaritat amb els condemnats pel Suprem. És una acció de desobediència que aquesta setmana arriba a l’Alt Maresme, tal com ha explicat Jaume Planas, portaveu de la gestora de la territorial.

Qualsevol persona que vam votar l’1 d’octubre i el vam organitzar ens autoinculpem perquè en som copartíceps. El segon objectiu és que, en la mesura del possibe, col·lapsar els jutjats com a aparell de l’Estat que són per fer evident que, davant la sentència, hi ha una resposta ciutadana.

Òmnium Alt Maresme obrirà les portes de la seu social de Pineda de Mar, aquesta tarda a partir de les sis, per donar informació sobre la campanya i formularis d’autoinculpació, i per donar assessorament sobre com s’han d’emplenar.

La crida és per a presentar-les aquest dijous a primera hora del matí al Jutjat d’Arenys de Mar. Allà, l’entitat hi ha previst un servei d’assessorament jurídic per als participants.

Tindrem una parada informativa i hi haurà advocats que assessoraran i atendran a les persones que tinguin dubtes, tot i que mai en cap inculpació ningú ha tingut problemes. Però és normal que hi hagi cert temor.

La territorial de l’Alt Maresme té previst repetir l’acció de desobediència.

La volem repetir però no sabem quan, perquè en veiem superat pels esdeveniments i sovint ens costa poder programar accions (…) Tot suma. Ens hem de mantenir en la línia de confrontació amb l’Estat.

Òmnium Cultural informa a través de la seva web que donarà assistència a totes les persones autoinculpades que puguin arribar a rebre qualsevol notificació per part del corresponent jutjat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *