Òmnium celebra avui la quarta edició de la Nit de les Lletres Maresmenques

Vintage old books on wooden deck table background.

Òmnium Maresme i Òmnium Alt Maresme, les dues territorials de la comarca, celebren aquesta nit a Teià la quarta edició de la Nit de les Lletres Maresmenques. L’objectiu és presentar les publicacions fetes per autors de la comarca durant l’any, que es recullen en un llibret que ha editat l’entitat. La gala inclourà actuacions de circ i de música i servirà també per commemorar el centenari del naixement del poeta, escriptor i polític arenyenc Fèxli Cucurull.

És la vetllada literària més important que se celebra a la comarca i enguany tindrà lloc a la població de Teià. Òmnium homenatja aquesta nit les lletres maresmenques en una gala cultural i artística, que inclourà les actuacions de circ de Jordi Mas o les musicals a càrrec d’Alberto Busquets, Dolo Beltraán i Anna Carné. Ho ha explicat la tècnica d’Òmnium Maresme, Laia Nonell, en declaracions a Ràdio Calella TV.

La nit en concret tindrà un aire festiu en el sentit que serà una festa de les lletres del maresme. Tindrem una escultura en directe, perquè de fet tota la nit gira al voltant de la construcció i de la cultura com a element que ens construeix com a societat, i una actuació de la Dolo Beltrán i Anna Carné. I a la nit parlarem de coses diverses: de micromecenatge i de la importància que té per poder tirar endavant alguns projectes, de la celebració del centenari de Fèlix Cucurull i, del fet de llegir i escriure, de per què escriuen els autors, perquè llegeix la gent i com ho viu cadascú.

Amb la voluntat d’impulsar i reconèixer als autors del territori, els festivals de lletres o programes radiofònics que posin en valor la creació literària, Òmnium ha editat un llibret que recull totes les publicacions en català del darrer any. La xifra supera la seixantena de títols i la llista és ampliable. Tots els escriptors i creadors que aportin novetats durant l’any s’hi podran afegir posant-se en contacte amb l’entitat.

Les novetats editorials de cada any és una feina que s’ha anat fent des del primer any que es va fer la Nit, que consisteix en recollir totes les novetats en català d’escriptors de la comarca que ens arriben a partir del formulari que trobem a la nostra web. I hem rebut més de 60 o 70 correus de persones que ens explicaven llibres que havien llegit, escrit o coneixien d’escriptors de la comarca. I també ens ajuden gent de les biblioteques, llibreries, escriptors… i així intentem trobar el màxim de llibres possibles que s’hagin publicat aquest any.

Les persones que vulguis assistir a la Nit de les Lletres Maresmenques poden aconseguir una invitació a la pàgina web d’Òmnium, on també poden consultar la guia de llibres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat