Òmnium Montnegre projecta demà dijous a Calella el documental “Las cloacas de Interior”

Òmnium Cultural, en el marc de la campanya Crida per la Democràcia emmarcada en el Referèndum, projectarà entre demà dijous i dilluns que ve el documental «Las cloacas de Interior» en un centenar de sales de Catalunya. Aquest treball d’investigació produït per Mediapro sobre les maniobres ocultes del Ministeri de l’Interior arribarà a Calella demà dijous de la mà d’Òmnium Montnegre.

cloacas“Las cloacas de Interior” és el resultat de nou mesos de feina d’investigació i anàlisi, que acaben destapant per primera vegada un entorn d’il·legalitats i de corrupció en el si del Ministeri de l’Interior. Té un gran valor documental gràcies al testimoni de quatre policies que parlen, per primer cop, davant d’una càmera. A partir d’aquestes declaracions inèdites, que serveixen per comprendre l’abast de l’entramat d’il·legalitats, “Las cloacas de Interior” té la voluntat, segons els seus promotors, d’aixecar la mirada per damunt de casos concrets, per trobar un fil conductor global i crear, així, un relat de la guerra bruta d’Interior.

El portaveu d’Òmnium Montnegre, Jaume Planas, ha explicat a Ràdio Calella Televisió que aquest documental demostra que el franquisme té un pòsit molt potent a dia d’avui.

“Las cloacas de Interior” mostra una estructura de funcionament de tres potes, segons un funcionari del Ministeri de l’Interior anònim: la denominada “oficina sinistra”, encarregada d’elaborar informes contra adversaris polítics i policies que acabaven en diversos mitjans de comunicació; el comissari Villarejo, i la Brigada Política, que, formada per “càrrecs policials de confiança del Ministeri”, realitzava activitats “que es podrien anomenar alegals”.

Jaume Planas convida tothom, i en especial els regidors i alcaldes de les poblacions veïnes, a veure «Las cloacas de Interior» demà a Calella.

La projecció a Calella es fa a la sala Mozart a partir de dos quarts de nou del vespre. A Pineda de Mar es podrà veure dilluns que ve a partir de les vuit del vespre a Can Comas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *