On em caldrà presentar el passaport Covid?

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ratificat la decisió del Procicat de fer extensiu el passaport Covid a totes les celebracions amb ball que es facin als interiors. La nova mesura, per tant, afectarà casaments, esdeveniments i actes socials que es facin en restaurants o hotels. Des d’avui mateix per assistir-hi caldrà presentar la pauta de vacunació completa o una prova de detecció negativa.

El Procicat ha decidit estendre, així, l’ús del certificat de vacunació més enllà de l’oci nocturn, on des de fa tres setmanes és obligatori presentar el passaport per accedir-hi.
El tribunal assegura que les dades epidemiològiques són bones, però que la incidència acumulada continua condicionada per la presència de la variant Delta. Una variant molt contagiosa i que, segons el TSJC, troba en determinades activitats, sectors i hàbits amb una important interacció social, un entorn adequat per a la transmissió.

Com puc descarregar-lo?

passaportPer descarregar el passaport Covid el primer pas és està donat d’alta a La Meva Salut. Allà haurem d’introduir el nostre DNI o CIP i una clau d’accés. Un cop dins hem de clicar a l’apartat vacunes i certificat Covid. Si tenim la pauta completa de vacunació, ens deixarà descarregar el certificat Digital Covid EU. La informació està recollida en un codi QR que només poden consultar els organismes autoritzats i que no queda recollida en cap base de dades. Qui no disposi del passaport Covid també podrà accedir en aquests establiments si presenta un test d’antígens negatiu amb data inferior a 48 hores o un PCR negatiu de menys de 72 hores.

Pròrroga de les restriccions

D’altra banda, s’han prorrogat dues setmanes més les mesures per frenar el coronavirus. Són les que estan vigents des del 22 d’octubre: prohibició de menjar i beure al carrer entre la una i les sis de la matinada. També es manté, per exemple, l’aforament del 80% als interiors de bars musicals i discoteques, o la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22 i les 6 h.

 

 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *