Paga la pena el black friday?

El black friday, una tradició estatunidenca que s’ha popularitzat a casa nostra se celebra avui. És el dia després d’acció de gràcies, en què es rebaixen els productes a preus d’ocasió a les portes de la campanya de Nadal. Però, és real? Olga Safont, responsable de l’Oficina Comarcal d’Atenció al Consumidor del Consell Comarcal del Maresme, alerta sobre l’estafa que, en moltes ocasions, suposa el black friday.

La meitat de les ofertes del black friday no ho són. Això és el que va concloure l’Agència Catalana de Consum i el Departament de Treball, que en el darrer any van analitzar més de 1400 ofertes per aquest dia. Els sectors en què més irregularitats hi havia era en el dels electrodomèstics i informàtica. Olga Safont, responsable de l’Oficina Comarcal d’Atenció al Consumidor, assegura que aquesta xifra, en realitat, és superior al 50%:

Safont admet l’agressivitat de les campanyes publicitàries al voltant d’aquestes dates: entre el correu electrònic, missatges i publicitat a les xarxes socials. Per aquest motiu, cal tenir el cap fred a l’hora de prendre decisions, ja que hi ha grans empreses que enganyen:

Alguns dels consells imprescindibles a aplicar per avui és elaborar una llista amb un pressupost, comparar preus en diferents establiments i desconfiar molt de les ofertes d’internet. També fa falta controlar la despesa amb la targeta i assegurar-se que els productes continuen tenint la mateixa qualitat i garantia, com també conservar totes les factures i els comprovants de la compra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *