Participatius 2021: Vota per arreglar l’skatepark de la Muntanyeta

El projecte recull la idea de traslladar l’skatepark a l’antiga pista de petanca que hi ha al costat de la piscina municipal

Crear un espai per a la pràctica de l’skate és l’objectiu que persegueixen un grup de calellencs i calellenques que han recuperat el projecte que van presentar a la convocatòria dels pressupostos participatius del 2018. Plantegen dues opcions d’intervenció: arreglar l’skatepart que hi ha darrera del complex esportiu Tomàs Claramunt o bé traslladar-lo al costat de la piscina municipal, on creuen que se’n farà un millor ús i serà més segur. Júlia Casellas, Pau Dalmau i Alexis Dengra signen aquesta proposta que es pot votar fins el 13 de desembre perquè s’executi amb la partida assignada. Segons els seus càlculs, només caldria invertir-hi un màxim de 25.000 euros.

La instal·lació de l’skatepark necessita un rentat de cara amb profunditat i això és el que demanen els calellencs que han presentat el projecte a la convocatòria del pressupost participatiu del 2021, recuperant la proposta que van presentar anteriorment i no va sortir escollida.

Exposen que les condicions actuals d’ubicació, disseny i manteniment no són adequades i que Calella ha d’apostar per apropar els esports urbans com l’skate, l’scooter i bmx al jovent. I que l’únic aspecte positiu que hi troben és que no molesta a ningú.

Amb la tria del projecte, expliquen que s’evitarien desplaçaments per carretera cap a poblacions com Pineda o Malgrat per utilitzar les instal·lacions que hi ha, es podrien crear noves entitats i clubs vinculades a l’esport, i fins i tot crear competicions locals. I també apunten que seria un atractiu turístic afegit a la destinació.

Tot i valorar la possibilitat d’arranjar l’espai que hi ha darrera el complex esportiu Tomàs Claramunt, la seva primera opció consisteix en el seu trasllat a l’antiga petanca del pàrquing de la piscina municipal. Allà, i sobre un espai d’uns 150 metres quadrats, hi cabria una pista de dimensions similars. Han fet un càlcul aproximat de la inversió respecte tres propostes de rampes, que van dels 10.000 als 25.000 euros. Com a molt, s’utilitzaria una quarta part de la partida assignada a la convocatòria del Pressupost Participatiu del 2021, que puja a 100.000 euros.

El projecte es pot votar al portal de participació civiciti.com/es/calella, fins el 13 de desembre. Hi ha una urna fixe a l’Ajuntament, cada dia de nou del matí a vuit del vespre. La urna mòbil serà aquest dissabte a la Plaça de l’Església amb motiu de la Festa de la Participació, on hi haurà panells amb informació dels quatre projectes finalistes. Se celebrarà de 10 a 14h i de 17 a 21h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *