Incertesa sobre la continuïtat de la figura de Síndic Municipal de Greuges

porti web

Pere Porti allargarà un parell de mesos mes el seu mandat com a Síndic Municipal de Greuges. El passat mes de juliol va anunciar que presentava la renúncia perquè es fes efectiva a finals d’aquest any 2021 i que plegava amb la consciència tranquil·la d’haver assentat les bases del que ha de ser l’oficina on hi puguin acudir els calellencs i calellenques per canalitzar les seves queixes i demandes cap a l’administració local. Els esdeveniments de les últimes setmanes, incloent la notícia de la malaltia de l’alcaldessa, que continua de baixa, han fet que reconsideri la decisió per tal d’alleugerir la pressió que hi ha actualment a nivell polític. El ple extraordinari en el qual haurà de fer balanç del seu mandat es convocarà, amb tota probabilitat, pel febrer del 2022. Avui n’ha fet un avançament al matinal La Ciutat de Ràdio Calella TV.

Porti s’ha mostrat sorprès pel fet que l’ajuntament encara no hagi activat el procés per elegir la persona que el rellevarà en el càrrec de Síndic Municipal de Greuges.

Em vaig oferir per treure pressió al moment. T’estic parlant de finals de setembre, això vol dir que a finals d’octubre s’hagués hagut d’acceptar la meva renúncia per iniciar el procés. Ara ni tan sols ha començat perquè no s’ha convocat la plaça.

Amb la incertesa de la continuïtat de la figura del Síndic Municipal de Greuges, i a l’espera de fer balanç del seu any de mandat davant els grups municipals que van escollir-lo; Pere Porti s’ha mostrat satisfet de la seva acció en defensa dels drets dels calellencs i calellenques davant l’administració local. La seva funció ha estat d’intermediació i de propiciar la resposta municipal d’acord amb les normatives i legislació vigent. Va tenir un paper destacat en l’afer de l’empadronament dels residents del CSO La Bruna i, segons ha explicat avui, un dels últims expedients que ha obert és el d’una persona que també sol·licitava la inscripció al registre. Explica que són les situacions punyents i segurament les més dures a nivell emocional amb les que s’ha enfrontat.

L’últim cas que vaig agafar és molt dur. Una persona que no és de Calella i que la família renega d’ella. Li han llogat una habitació en un pis de rellogats, paga en negre i no pot empadronar-se allà. No té accés a l’atenció sanitària ni tampoc als recursos de l’Ajuntament, com la borsa de treball.

En termes generals, el Síndic Municipal s’ha mostrat satisfet de la feina que ha dut a terme des que va prendre possessió del càrrec, el novembre del 2020. Ha reconegut que en dues ocasions se li han posat traves –ha dit que va topar amb “línies vermelles”– que finalment es van poder resoldre. Porti s’ha emplaçat a donar-ne tots els detalls en el ple extraordinari en què s’acomiadarà.

El problema apareix quan tu intentes punxar massa… M’he trobat amb dues línies vermelles (…) Un departament i una persona, que no m’ha deixat avançar (…) Com a Síndic, crec que puc demanar a tota l’administració actes i conseqüències del que fan. I d’aquí no he pogut passar.

Per tot plegat, Pere Porti conclou que Calella no està preparada per tenir un Síndic Municipal.

A Calella, l’administració no està preparada per tenir un síndic. Quan truques a la porta et reben a la defensiva, i no hauria de ser així. Jo vaig a exposar un cas que segurament té solució, i no serà responsabilitat del polític o treballador. Si es posa damunt la taula, s’hauria d’entendre que en el fons et va un favor.

Podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Pere Porti a continuació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat