Es constitueix el Comitè d’Ajut i Acollida a la Comunitat Ucraïnesa

Calella s’organitza per gestionar l’estada de les persones refugiades ucraïneses amb la creació d’un comitè d’ajut i acollida en el qual hi haurà representants de totes les parts implicades: des del consistori i la Creu Roja –que és qui lidera el programa estatal de contingència –, passant pel CAP, la Parròquia i Càritas –que són les entitats que estan prestant ajuts al col·lectiu des de l’esclat de la guerra– a més de representants de la comunitat. Així s’ha informat per mitjà d’una nota de premsa en què s’aporten xifres oficials sobre el nombre de persones que estan residint ara mateix a la ciutat: són 1.291 persones, 781 adults i 510 menors. L’alcalde Marc Buch ha demanat al conjunt de la ciutadania que prengui consciència de la situació en què aquestes persones han arribat a Calella, que es mereixen l’acollida que se’ls està donant i demana a tothom que ajudin a que se sentin “com a casa seva”.

A més de l’alcalde, que presidirà el Comitè d’Ajut i Acollida a la Comunitat Ucraïnesa, el grup de treball està format pels regidors de Solidaritat, Educació i Política Social; un representant de la Creu Roja; la directora del CAP de Calella; Càritas, la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau i un representant de la comunitat ucraïnesa.

La nota recorda que Creu Roja és qui està coordinant l’arribada de refugiats i que Calella, com d’altres ciutats, és un dels centres d’arribada i estada temporal de les persones refugiades que, després, es redistribueixen a altres poblacions del país. Amb tot, es reconeix que un gruix important poden quedar- se a viure aquí i que, per això, “cal planificar i preveure els serveis que s’hauran de donar”.

En la nota s’indica que tots els grups municipals de l’Ajuntament de Calella han mostrat la seva total predisposició a col·laborar i que se’ls informa puntualment.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *