Per què Calella va decidir apostar per la Volta?

L’endemà del pas de la Volta per Calella, i quan algunes de les persones que van anar a la carretera per veure els ciclistes van expressar el desig que es recuperi una sortida o arribada d’etapa, com en edicions anteriors, l’extinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Calella del PDECAT, Albert Torrent, membre del govern de l’exalcaldessa Montserrat Candini, ha explicat a la tertúlia del programa LA CIUTAT perquè l’any 2011 es pren la decisió d’apostar per la prova ciclista i vincular-s’hi com a element de dinamització turística. Bàsicament per desestacionalitzar la temporada. Torrent ha revelat que la qüestió de fons era que la prova perillava i que les gestions fetes des de Calella van afavorir la seva sostenibilitat econòmica.

Aquest és el moment en què Albert Torrent ha explicat en quines circumstàncies s’inicia la relació entre l’Ajuntament de Calella i la Volta a Catalunya, amb Rubén Peris al capdavant:

L’extinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Calella ha posat l’accent en la contribució de Candini per salvar “una prova de país” i per posar en contacte l’organització amb els responsables de la Generalitat de Catalunya per garantir-ne la seva viabilitat financera.

La relació de Calella amb la Volta es va allargar durant nou edicions, del 2011 al 2021, incloent l’any en què es va suspendre amb motiu de la pandèmia de la Covid. Es calcula que l’aportació municipal acumulada va rondar els 300.000 euros, fortament criticada per alguns partits de l’oposició.

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Josep Basart ha dit:

    I perquè els organitzadors de la marca “Tour de França” van acollir la prova sota la seva gestió. Això va significar poder aprofitar part dels patrocinadors del Tour, la senyal de TV i altres aventatges logístiques i econòmiques, sense les quals la Volta hauria hagut de tancar la persiana. Per tant, menys fums Sr, Torrent… En tot cas, sí que cal reconèixer que l’ajuntament de Calella va aprofitar la sitació per promocionar el turisme de la vila. I que alguns hotels i restaurants poguessin obrir fora de temporada. Però d’aquí a dir que gràcies a Calella es va “salvar” la Volta hi ha un tram…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *