Pérez Basart (PP) no es presentarà a les municipals: “Ja he fet el meu sacrifici personal i ha estat molt gran”

Imatge d'arxiu

El portaveu popular a l’Ajuntament de Calella ha confirmat aquest matí al programa La Ciutat que no serà l’alcaldable del PP a les eleccions municipals del maig del 2019. Josep Maria Pérez Basart ha assegurat que en la seva decisió hi ha pesat, i molt, els atacs que ell i la seva família han patit en els últims temps, a col·lació del procés. El partit ja sap qui el rellevarà, però no ho ha volgut fer públic. Ha parlat de diverses qüestions d’actualitat local, i també ha valorat el paper de l’expresident Rajoy durant l’1 d’octubre. Per Pérez Basart, va tenir una actitud molt tèbia a l’hora de combatre l’independentisme.

El PP de Calella es presentarà a les municipals del pròxim mes de maig estrenant cap de llista. No ho serà Josep Maria Pérez Basart pels motius que ha exposat aquest matí durant una entrevista al programa matinal de Ràdio Calella TV.

No em presentaré ja he fet el meu sacrifici personal., que ha sigut molt important i dur. He faltat a alguns plens per evitar coses que m’han passa: he patit diversos atacs vandàlics, en un any la roda del cotxe se m’ha punxat cinc cops, i dubto que sigui una casualitat, no hi crec. M’han increpat pel carrer, i sobretot, el pitjor, és que han increpat a la meva família.

Pérez Basart no ha denunciat els atacs, però sí els ha fet avinents a la resta de grups polítics municipals, que li han mostrat la seva solidaritat, segons ha explicat ell mateix.

També ha dit que al partit no li ha resultat fàcil trobar l’alcaldable per a les eleccions del pròxim mes de maig, perquè la pedrera és curta i hi ha hagut una fuga de votants cap a Ciutadans. Ho atribueix, Pérez Basart, al paper de l’expresident Rajoy durant el procés, i no dubta que això es reflecteixi a les urnes.

S’han enfadat uns quants del PP sobretot per la tebiesa davant l’1 d’octubre i l’independentisme. [Sobre la participació de C’s a les municipals] Crec que es volen presentar, no sé si són de Calella, i jo els animo. Si nosaltres aconseguim 1 regidor i ells 3 o 4, estaria la mar de content.

En un altre ordre de qüestions, el portaveu popular ha mostrar la seva preocupació per la situació en què es troba el comerç local. Adverteix que després de l’estiu han tancat moltes botigues. Per Pérez Basart, això és el símptoma evident que la temporada no ha anat bé i que caldria que els comerciants es replantegessin l’oferta que fan en termes de qualitat.

Ha explicat que el preu de lloguer dels locals també és un factor que cal tenir en compte.

Aquest any tots podem veure que hi ha moltes botigues que han tancat, també al carrer Església, que és l’estrella. No es pot posar qualsevol tipus de botiga perquè no funcionen totes. Encara que en això no hi ha una recepta. Però cal comentar també que els preus dels locals s’han de moderar en el sentit que ha de viure el llogater i l’inquilí, també.

El regidor popular veu difícil que el Mercat Municipal remunti. Això dies després que Ràdio Calella TV avancés el tancament d’una parada i el traspàs d’una altra, que deixarà l’equipament comercial amb només tres parades en les pròximes setmanes.

Té difícil solució. El Mercat Municipal ho té cada vegada més complexe, encara que s’han fet actuacions perquè la gent s’hi apropi, com ampliar la zona de vianants. El problema és que han canviat els hàbits de consum, que molta gent compri per Internet; i que hi ha moltes botigues al carrer Sant Joan.

Ha reiterat la seva oposició a seguir subvencionant la Volta per acollir l’etapa inaugural de la ronda ciclista. Considera que això no repercuteix positivament a la ciutat, i ho contraposa a l’impacte de l’IRONMAN, que el PP sí veu amb bons ulls.

No entenc que ens gastem 90.000 euros amb la Volta, que no dona una rendibilitat a la ciutat, en canvi l’IRONMAN porta gent i això ho noten botigues, restauradors i hotelers. Altra cosa és la quantitat de la subvenció, que s’hauria d’analitzar.

Sense canvis en la seva crítica cap al model de Fira de Calella i l’Alt Maresme, que considera esgotat, i la despesa de la programació musical de la Festa Major de la Minerva. També considera el portaveu del PP que el projecte d’escultures de bronze representa un cost excessiu per a la ciutat.

En relació al conjunt escultòric de les lletres de la Riera Capaspre, que van patir un atac vandàlic aquest passat estiu, Pérez Basart ha assegurat que tenia una estructura fràgil i que si es reposen han d’estar més armades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.