PIMEComerç Maresme adverteix de les greus conseqüències del retard en la campanya de vacunació

PIMEComerç és una de les entitats signants de la petició que s’ha fet arribar al Govern de la Generalitat perquè s’acceleri el ritme de vacunació contra la Covid i es pugui garantir la seguretat de la destinació turística. Adverteix que, en cas contrari, els sectors dependents –com ara la restauració i el comerç– es veuran abocats a encadenar una segona temporada de mínims que difícilment podran aguantar. Carles Gironès, president de la territorial maresmenca de la patronal de la petita i mitjana empresa, reclama a les administracions que es posin a treballar per resoldre els problemes de subministrament dels vaccins perquè “aquesta és la única solució per salvar vides i l’economia”.

PIMEComerç Maresme assegura que la Setmana Santa serà el preludi del que passarà a l’estiu si no es comença a fer una vacunació massiva de la població i s’assoleixen nivells d’immunització equiparables a països com Anglaterra, que arriba al 44%, o Itàlia i Grècia, del 13%. A Espanya és de poc més del 4%.

La patronal de la petita i mitjana empresa reclama que s’agilitzin els processos per l’arribada d’altres vacunes. Carles Gironès ha explicat que han fet gestions per portar l’Sputnik V russa i que fins i tot han trobat empreses catalanes que tindrien capacitat per produir-la.

Han d’arribar vacunes, però es retarden i n’arriben la meitat, i això ens preocupa moltíssim. Més quan nosaltres estem aportant solucions i diem que hi ha vacunes que es poden fabricar aquí, com la russa, que és el que estem treballant a la central. No s’estan posant tots els esforços perquè hi pugui haver una vacunació àgil i ràpida, abans de l’estiu.

El president de PIMEComerç Maresme expressa la seva preocupació per la situació actual a nivell epidemiològic i econòmic. Diu que s’ha de trobar la fórmula per permeti salvar vides i alhora l’empresariat perquè “és el que aguanta el país”, mentre no hi ha ajuts directes de l’administració.

Ara mateix, per Gironès, la temporada turística pinta força negre.

No estarem vacunats, la gent tindrà por de venir. El turisme es frenarà i estarem confinats, ja s’està parlant de la quarta onada, veurem quan dura i si anirem enrere. Estem en una incertesa total, el que sí patim és una Setmana Santa sense turisme, l’únic que hi ha és l’interior. I tenim la restauració tancada a les nits i restriccions als comerços. No bufa el vent a favor.

Carles Gironès reconeix que difícilment els sectors del comerç, la restauració i l’hostaleria tindran capacitat per resistir a una segona temporada com la del 2020. I que les destinacions costaneres, com Calella, seran les que en patiran més les conseqüències.

PIMEComerç participa a la taula que ha creat l’Ajuntament de Calella per “reflotar” el comerç.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *