Pineda de Mar s’emmiralla amb Vigo: “Volem ser el referent del Nadal a Catalunya”

El Nadal de Pineda de Mar promet. La programació de les festes arrenca aquest divendres amb l’estrena d’un espectacle de llums, decorats i animació pels carrers del centre que pretén captar l’atenció de les famílies d’arreu de Catalunya. S’haurà de seguir un recorregut que sortirà de l’església de Santa Maria fins a l’espai Sara Llorens, a la plaça de les Mèlies, on hi haurà la fàbrica d’il·lusions dels Reis de l’Orient. Aquesta és la principal aposta de les activitats que es faran a Pineda de Mar fins el 9 de gener del 2022 i que compten amb un padrí de luxe. Abel Caballero, alcalde de Vigo, la ciutat que competeix fins i tot amb París quant a potencial de llum, no es va voler perdre l’acte de presentació que va tenir lloc ahir.

L’alcalde de Vigo visitarà Pineda de Mar en les pròximes setmanes per veure el muntatge preparat per atraure famílies d’arreu de Catalunya. En l’acte de presentació de la programació del Nadal, a més de projectar-se un vídeo en què el mateix Abel Caballero felicita la iniciativa, Xavier Amor va reconèixer a l’emissora municipal que la seva fita és que Pineda de Mar sigui també un punt de visita obligatòria durant les festes.

Aquí estem conjugant llum, música, animació, decoració… Tot amb molta il·lusió. Venem una experiència familiar perquè vingui molta gent a veure’ns i la gent de Pineda senti orgull. Intentem ser, i anem pel camí, una ciutat referent del Nadal a Catalunya.

La principal aposta del Nadal a Pineda de Mar té dos noms propis: la pirata Neda i la Gavina Cua Freda.

Són les protagonistes de l’espectacle familiar que es farà cada dia, des d’aquest divendres 3 de desembre fins el 8 de gener del 2022. Guiaran el recorregut d’aventures amb la missió de salvar la fàbrica de la il·lusió dels Reis Mags, des de l’església de Santa Maria fins a la plaça de les Mèlies, passant per Can Comas. Ho explicava Josep Grima, director artístic de l’espectacle, en declaracions a l’emissora municipal.

La Neda és el personatge que ens acompanyarà en la història, ella la desencadena amb la gavina Cuafreda. Es tracta d’una experiència immersiva i participativa. Tenim un bon relat i és singular. Tots els ingredients perquè la gent ho comparteixi i visqui el Nadal com mai abans.

Els visitants podran seguir el camí amb tota una explicació accessible a través de codis QR. El recorregut s’encendrà cada dia a les 17.45h i es projectarà un mapping a la façana de Can Comas. Al punt de destí del passa-carrers, a l’Espai Sara Llorens, hi haurà la fàbrica d’il·lusions dels Reis Mags, que començarà a funcionar el 27 de desembre i tindrà entrada gratuïta.

Pineda de Mar també recupera la festa de Cap d’Any, que es trasllada a la plaça Espanya, i la Cavalcada del 5 de gener, que pujarà a Can Carreras. Aquest primer cap de setmana d’estrena es podrà visitar la Fira de Nadal a la Plaça Espanya amb més d’un centenar de paradetes d’artesania.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *