Pisos turístics: una opció vacacional que pren força en temps de pandèmia

webpisosturístics

A Calella hi ha 360 habitatges d’ús turístic legalitzats, segons les últimes dades disponibles que corresponen a l’any 2019. Amb la llicència municipal corresponent que obliga als propietaris a complir una sèrie de requisits en favor de la convivència veïnal. És una opció vacacional que pren força en temps de pandèmia: els experts assenyalen que la majoria apostarà per fer desplaçaments curts buscant zones costaneres o de muntanya i evitar compartir les zones comunes amb d’altres persones. A més, trobaran preus competitius, comparant-ho amb l’oferta d’hotels i càmpings. Per exemple, el preu mitjà d’un pis turístic a Calella durant l’última setmana de juliol, amb capacitat per una família de 4 persones, és de 164 euros per nit.

Al portal Airbnb hi podem trobar opcions de lloguer vacacional de tot tipus: des d’apartaments al mig de la ciutat fins a cases amb piscina, passant per habitacions en habitatges compartits.

El preu mitjà per nit d’una reserva per l’última setmana del mes de juliol és de 164 euros; però hi ha opcions molt més econòmics. Per exemple, la d’un apartament d’una sola habitació, al carrer Jovara, amb capacitat per a 4 persones, des de 82 euros la nit.

Durant les mateixes dates, del 27 de juliol al 2 d’agost, es pot passar uns dies de vacances en un apartament d’estil mediterrani, amb dos dormitoris i quatre llits al carrer Indústria, per 257 euros la nit. Els que vulguin una estada més comfortable, amb vistes al mar, podran reservar una casa amb piscina al carrer Anselm Clavé, amb capacitat per a 12 persones, quatre dormitoris i vuit llits. El preu s’enfila als 545 euros la nit.

Hi ha clients fidels als hotels

El sector turístic calellenc confiarà en el turista de proximitat català i espanyol per aquesta temporada atípica, marcada per l’impacte de la pandèmia del coronavirus. Això farà que una part de la planta hotelera es mantingui tancada durant els mesos de la punta de l’estiu; però l’altra ja està publicant ofertes també en portals especialitzats.

Hi ha turistes que, davant la crisi de confiança provocada pel coronavirus, recorri a la seguretat que poden oferir els establiments hotels. Pels mateixos dies, a Calella es pot contractar una estada bàsica d’una setmana per a quatre persones, en un establiment de 4 estrelles superior, per poc més de 700 euros.

Hi ha altres opcions més cares en hotels de màxima categoria, amb àpat inclòs i la resta de serveis, per un preu que ronda els 1.700 euros.

Turisme de Catalunya calcula una caiguda del 50% dels visitants estrangers. Per contra, el 40% dels catalans manté la intenció de fer vacances aquest estiu. Prop del 30% anirà a segones residències, un 20% contractarà l’estada en hotels i un 15% en apartaments.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat