Podem Calella acusa els comuns d’escollir a dit els primers de la llista per a les municipals

Moment delicat en les negociacions entre Podem Calella i els representants locals de Catalunya en Comú per concórrer a les eleccions municipals amb la coalició Calella en Comú Podem. El nom de la candidatura, que havia sigut un primer escull en la voluntat d’anar plegats a les municipals, ha quedat resolt però s’obre ara un altre front: el de qui ocuparà les primeres posicions de la llista. El portaveu de Podem Calella, Ernesto Galán, ha dit avui al programa La Ciutat que els comuns volen apoderar-se dels dos primers llocs i que tenen decidit que siguin per a Sebastián Tejada (ICV) i Josep Maria Juhé, sense concretar-ne l’ordre. Galán els acusa d’incomplir els estatuts del seu propi partit en no atendre al factor cremallera home-dona.

Galán ha revelat que des del partit morat, i amb ànim de generositat, van avenir-se a cedir el primer lloc de la llista als comuns i que, per això, van aprovar una precandidatura encapçalada per Leonor Cintas. En una reunió el passat mes de desembre, se’ls va comunicar que els dos primers llocs estaven bloquejats i que eren per a Sebastián Tejada i Josep Maria Juhé, en una actitud que Galán qualifica de “dedocràcia”.

Volen utilitzar la ‘dedocràcia’. Nosaltres vam ser generosos oferint el número 1 als comuns, nosaltres el 2, el 3 per a ells… I ens han dit que no, que l’1 i el 2 eren ells, escollits per ells mateixos perquè feien un bon tàndem i vam recordar que ni Podem Catalunya ni Catalunya en Comú ho acceptarien perquè als estatuts queda clar que han de ser llistes cremallera.

Amb tot, des de Podem Calella no es donen per trencades les negociacions i reiteren la seva voluntat de concórrer a les municipals de Calella en coalició amb els comuns. Sinó es presentaran amb la seva pròpia candidatura, que ja la tenen definida després d’un procés de primàries intern.

Nosaltres hem passat les nostres primàries i ja tenim la nostra gent perquè, en cas de no arribar a un acord, ens presentarem com a Podem. No volem tancar les portes però això és una decisió d’ICV.

El partit morat ha reprovat les maneres de fer de Calella en Comú perquè són pròpies de la “vella política”.

Quant al seu projecte per a la ciutat, Galán ha assegurat que Calella té molt marge de millora i que volen que l’administració sigui pròxima als veïns i veïnes. En aquest sentit, ha anunciat que en les pròximes setmanes trepitjaran el carrer per demanar-los l’opinió.

Ara començarem a muntar taules informatives, publicitarem la nostra memòria política i posarem urnes perquè la gent s’expressi sobre com voldria que fos Calella.

En l’entrevista al programa La Ciutat, Podem Calella ha donat per tancada la polèmica interna entre cercles que s’autodenominaven oficials i es presentaven sota unes mateixes sigles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *