Política Social reforça el taller per a persones cuidadores de dependents

GRUPAJUDAMUTUA

L’Àrea de Política Social ha ampliat Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua que s’adreça a cuidadors i cuidadores de persones en situació de dependència. Es realitza amb el suport de la Diputació de Barcelona i consisteix en la programació d’una sèrie de sessions, ara un total de setze, conduïdes per un psicòleg professional que els dona eines per fer una bona gestió de les emocions i sentiments que implica l’atenció de persones que no es valen per sí soles.

La regidora Margarita Valls ha explicat aquest matí al programa La Ciutat quina és la funció del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua.

“Una psicòloga especialitzada dirigeix les sessions per a cuidadors. Es generen vincles entre ells i els ofereixen estratègies per gestionar les necessitats i conflictes, a més de donar-los suport emocional”, ha comentat la regidora.

El grup té capacitat per a una vintena de persones, però actualment hi participen 13 cuidadors i cuidadores no professionals.

La regidora de Política Social ha fet un repàs a la cartera de serveis i recursos que des de la seva àrea es presten al conjunt de la població. Entre ells, els serveis de suport a la llar i d’àpats a domicili per a la gent gran. “S’ofereix a través de l’Ajuntament per a persones que passen per unes circumstàncies concretes, com per exemple haver estat hospitalitzades, o gent gran a qui se li pot oferir una alimentació sana i equilibrada. S’han de posar en contacte amb Serveis Socials i són molt econòmics, tenen un preu de 5,90 euros”, ha comentat Valls.

La regidora de Política Social ha recordat els efectes que tindrà la recent delegació al Consell Comarcal del Maresme del Servei d’Atenció Domiciliària per a persones amb Dependència. Gràcies a això, les quatre treballadores socials que hi ha a Calella podran dedicar-se al complet als casos socials i derivar als tècnics comarcals el servei a les persones que tenen reconeguda la llei de dependència.

Podeu escoltar l’entrevista que li hem fet al programa La Ciutat a la regidora Margarita Valls aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat