Presentació del llibre “No abandonis quan el rastre és calent”

Xavier Álvarez Llaberia presenta aquest avui a Calella la seva primera novel·la, on retrata la cara més esfereïdora i fosca de Barcelona. “No abandonis quan el rastre és calent” és un “thriller” coral, de protagonistes que directament o indirecta es veuen implicats en diversos delictes que acaben confluint en un mateix punt. Avui en parlarà a la biblioteca Can Salvador de la Plaça, a les set del vespre.

És el debut literari d’Álvarez Llaberia, un mosso d’esquadra en actiu que durant uns anys va estar destinat a la comissaria de Pineda de Mar. Entra de ple en la novel·la negra de la mà d’aquest No abandonis quan el rastre és calent, una màxima en l’àmbit de la investigació policial. Presenta avui a Calella una novel·la de trama negríssima que enllaça casos de segrestos, violacions, assassinats i mutilacions espantoses que succeeixen a la fosca Barcelona.

Una xarxa de fets criminals que, segons Álvarez Llaberia, s’inspiren en casos reals que, potser ell mateix, ha investigat. “Agafo un delicte com és el tràfic de persones, de menors en aquest cas, que s’enllacen amb d’altres històries i subtrames que permeten al lector veure com funciona aquest món”, ha explicat en una entrevista a l’Info Vespre.

Aquest és el debut literari d’Álvarez Llaberia, que no obstant això va entrar en el món de la literatura l’any 2013, quan va guanyar dos concursos de relats breus. Havia participat anteriorment en la redacció de manuals de criminologia. Un bagatge que, diu, l’ha servit per aconseguir impregnar de realitat la novel·la. “La meva experiència com a criminòleg m’aporta un tipus de coneixement científic i conductual que m’ha ajudat a perfilar els personatges i la novel·la en general”, ha comentat.

Per a la presentació del llibre avui a Calella, Xavier Álvarez Llaberia estarà acompanyat de l’Inspector Carles Otamendi, que és cap de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Nord. L’acte està organitzat per Ara Llibres, la seva editorial, la llibreria La Llopa, i la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calella. Serà a les set del vespre.

A continuació pots recuperar l’entrevista íntegra a Xavier Álvarez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *