Presentacions de llibres per Sant Jordi

Dues publicacions es presentaran aquesta tarda a Calella. D’una banda el mapa-guia elaborat pels Amics Escoltes del Montnegre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calella, que han actualitzat la cartrografia de l’àrea del Montnegre incorporant-hi referències al patrimoni natural i cultural, i senyalitzant-hi rutes de senderisme. També amb motiu de la Diada de Sant Jordi, l’escriptora calellenca Mercè Marsal presentarà la seva primera novel·la, “El binomio perfecto”. Un llibre de perfil històric sobre la vida i obra de Leonardo da Vinci, a qui homenatja ara que es compleixen els 500 anys de la seva mort.

A les set de la tarda, a l’Ajuntament Vell, es donarà a conèixer el resultat de la revisió del mapa del Montnegre que han fet els Amics Escoltes del Montnegre i que ha publicat l’editorial Alpina. S’ha aprofitat per actualitzar-ne la toponímia, situar-hi els elements d’interés patrimonial i cultural, i senyalitzar diverses rutes de senderisme dissenyades pel calellenc Joan Ferrer. Calella i el seu entorn abraça tot el territori comprès entre Calella i Hortsavinyà, entrant als termes municipals de Sant Pol, Sant Cebrià de Vallalta, Pineda de Mar i Tordera.

A la mateixa hora, a la biblioteca municipal de Can Salvador de la Plaça, l’escriptora Mercè Marsal presentarà el llibre El binomio perfecto, la seva primera incursió en el món de la novel·la de ficció amb Leonardo da Vinci de protagonista. L’home universal se situa al bell mig d’una trama plena d’enigmes i aventures, que Marsal contextualitza en l’època que va viure, la qual cosa l’ha portat a dedicar tres anys a investigar sobre la seva vida i obra. L’acompanyarà en la presentació la tinent d’Alcaldia Núria Parella.

cusellAquest Sant Jordi també es podrà trobar a les parades el llibre Tomàs Cusell, un pintor que no avorreix, escrit pel seu fill Xavier Cusell. En ell, cataloga una cinquantena de pintures representatives de les diferents etapes de la l’obra pictòrica del calellenc: del realisme dels primers anys amb quadres de tints més costumistes a l’etapa d’influència surrealista i expressionista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *