Presentades les propostes finals pels Pressupostos Participatius 2019

Imatge d'arxiu

Quatre tobogans gegants al Parc Dalmau, un parc infantil inclusiu adaptat, la creació d’un jardí vertical, la instal·lació de dos mòduls a la Muntanyeta per a les Bitlles Catalanes i recuperar la bassa i la cascada del Parc Dalmau són les cinc propostes ciutadanes finalistes dels Pressupostos Participatius. A partir del 4 de novembre es podrà votar per una de les propostes que han passat a la fase final dels Pressupostos Participatius del 2019, dotats amb 125.000 euros. Es van escollir ahir durant el Consell Municipal de Convivència i Participació.

De les 9 propostes presentades als Participatius 2019, només 5 han resultat viables i que es sotmetran a votació popular a partir del 4 de novembre. Cinc propostes que plantegen actuacions de millora de l’espai públic. La regidora de Participial, Cindy Rando ha celebrat l’èxit de la convocatòria.

Com sempre ha estat un èxit, totes les persones que han volgut presentar projectes ho han fet i aquest any hem comptat amb la presentació de nou propostes. D’aquestes nou només han passat cinc. (…) No han passat perquè no complien els requisits. O superàvem l’import màxim establert de 125.000 euros per proposta, o no arribaven al mínim que eren 30.000 euros o bé no es tractava d’inversions.

Ahir es van presentar les cinc propostes davant el Consell Municipal de Convivència i Participació, format per membres de les entitats i gremis de Calella. Les cinc propostes van passar a la fase final dels Pressupostos Participatius.

Com que només passaven a la fase de votació 5 propostes perquè eren les que complien els requisits, ahir simplement es van explicar amb detall les propostes. I són les que passen a la següent fase, on la gent podrà votar quina és la proposta que prefereix.

Una d’elles és la dinamització del Parc Dalmau, amb la instal·lació de quatre tobogans gegants per a pares i fills, sense límit d’edat.

En el mateix Parc Dalmau també, Amics del Parc Dalmau ha proposat la recuperació la bassa de la pedrera, pel seu valor estètic i paisatgístic, però també per funcions naturals i ecològiques.

En la mateixa línia d’incentivar el joc infantil, s’ha proposat implementar un parc infantil inclusiu adaptat a la diversitat funcional que permeti a persones amb mobilitat reduïda poder accedir-hi.

Per la seva banda, Calella Marxa, Gent de Barri de Pequin i l’Esplai Caixa, han plantejat la instal·lació de dos mòduls a la zona esportiva de la Muntanyeta per tal de poder disposar d’un punt d’informació fixe i d’un magatzem per a guardar els materials de les bitlles catalanes.

Un jardí vertical al carrer Anselm Clavé, entre la parada de taxis i al pas a nivell, tanca el bloc de les cinc propostes finalistes. Aquesta proposta representa uns 126 metres quadrats de jardí que pretén separar la via ferroviària del carrer i aconseguir reduir el soroll i la calor.

Durant 20 dies, entre el 4 de novembre i el 23 de novembre es durà a terme el període de votacions a través d’urnes mòbils que hi haurà en diferents punts de la ciutat, i cada dia a l’Ajuntament (excepte els dimecres). A partir de l’elecció popular, s’establirà l’ordre de prioritat d’execució de les propostes fins a esgotar la partida reservada, que és de 125.000 euros, ho ha apuntat Rando.

Totes les propostes havien de tenir un límit i un màxim d’import que eren 125.000 euros. Hi ha una que té aquest import, i si guanya, només podríem executar aquesta. Però si guanya una altra amb pressupost més baix, podríem executar la primera i la segona guanyadora, sempre que la suma dels dos imports no superi els 125.000 euros.

Fins al 23 de novembre es podrà votar en els punts de votació habilitats. El 25 de novembre es farà el recompte de vots i es donarà a conèixer la proposta guanyadora.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.