Primer de maig contra la pobresa salarial i social

01/05/2015

Els sindicats UGT i CCOO surten aquest diumenge al carrer a celebrar el Primer de Maig amb el lema «Contra la pobresa salarial i social». Una situació de pobresa que, segons apunten, afecta cada vegada a més persones de la nostra societat.

El Secretari comarcal de la UGT al Maresme, Lluís Torrents, considera que els treballadors i treballadores afronten aquest primer de maig en uns moments «terribles»: “Són moments terribles per a les persones degut a una crisi de la qual els treballadors i treballadores no en tenen cap culpa. S’ha retrocedit en drets laborals i socials amb la reforma i contrareforma del PP. Ara ens trobem en què la pobresa no només afecta al que no té feina sinó inclús al que té feina perquè s’han arribat a abaixar els sous a límits insostenibles que condemnen a la gent a sous de 500 o 600 euros”. 

Els sindicats exigeixen que es dignifiquin les condicions laborals dels treballadors i treballadores. Segons CCOO i UGT, el 30 per cent de la societat es troba en risc d’exclusió per la precarietat salarial. El Secretari General del Vallès-Maresme de CCOO, Gonzalo Plata, parla d’acabar amb la figura del treballador precari: “Que s’acabi el fenomen del treballador i treballadora precari, que hi ha contractes de 3 hores on la gent acaba treballant 8 i fins a 12 hores i després cobren 4, 3 oficial i una en negre, això és inadmissible. A la comarca a més tenim la situació de les cambreres d’hotels que treballen fins a 14 hores diàries, sense gairebé descans, amb sous mísers i en condicions infrahumanes”.

Davant aquest panorama, des de la UTG Lluís Torrents diu que hi ha dues opcions. La primera passa per no resignar-se i no deixar de lluitar i reivindicar els drets de manera constant. La segona passa, segons Torrents, per implicar-se i ara que hi hauran nous comicis, votar a aquells partits polítics que incloguin al seu programa la derogació de la reforma laboral : “Participar activament, no només anar a la manifestació, d’aquí a 4 dies tenim un procés electoral, podem donar la nostra confiança als que al seu programa electoral diguin que faran mesures per recuperar els drets dels treballadors, tenim un lema que és «sense derogació no et voto».

Els delegats sindicals del Maresme fan una crida als ciutadans a participar diumenge a Barcelona a la manifestació unitària que es farà a la plaça Urquinaona a partir de les 11:30h. Segons els sindicats, serà el moment per dir a la classe política que es vol aturar el procés de precarització de la classe treballadora.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.