La Policia Local interposa 85 denúncies durant la Setmana Santa per trencar el confinament

Calella ja acumula més de 300 denúncies per no respectar el confinament durant l’Estat d’Alarma i desplaçar-se sense una causa justificada. El ritme de nous denunciats ha crescut notòriament durant la Setmana Santa, amb un pic de 34 denunciats el Divendres Sant. De fet, en els dies festius la policia local de Calella ha interposat un total de 85 noves denúncies. El 60% d’aquests denunciats provenia de municipis de fora del Maresme, com, Barcelona, Sant Cugat, Vidrieres, Girona o fins i tot de Granada. Aquestes sancions per trencar el confinament van dels 600 als 30.000 euros. Ara amb l’aixecament parcial del confinament, l’Ajuntament de Calella recorda que només es pot sortir de casa per anar a treballar – amb el certificat de l’empresa que ho avali- per treure a passejar el gos, per anar a comprar o al metge.

Per controlar aquests desplaçaments i limitar-los als estrictament imprescindibles, la Policia Local posarà el focus en les zones de més concentració de vianants, com el carrer Sant Joan. Es reforçarà així la vigilància en aquest eix comercial per vetllar per la seguretat de tots, comprovar que s’està respectant el confinament i intentar distribuir les cues dels establiments, sempre deixant l’espai central del carrer desocupat. Ho ha explicat el regidor de Seguretat i portaveu del govern, Josep Torres.

Ho estem fent el millor possible. Tenim els efectius que tenim. Per tant, ara que la previsió Setmana Santa s’ha acabat, intensificarem la vigilància al carrer Sant Joan. És una zona molt comercial que concentra moltes de les botigues d’alimentació, i és on veus que hi ha una més afluència. Si s’està fent bé, no és cap problema però, sí que és cert que en algun moment s’ocupa part central i caldria deixar-la desocupada pel pas.

Encara que s’hagi posat fi al confinament total, l’Ajuntament assegura que mantindrà totes les mesures restrictives que ja va adoptar en el seu moment, i les mantindrà inalterables fins que els experts considerin que ja es poden relaxar. Això significa que el confinament es manté i que els desplaçaments han d’estar sempre justificats. Tampoc estan autoritzades les obres en edificis habitats i el govern local manté la suspensió dels permisos per tallar carrers i per carregar o descarregar material per a les obres.

Poden començar, però no poden ser obres a particulars on visqui gent. Per exemple, han de ser obres noves, on només hi ha els treballadors, que han de guardar la distància i treballar amb unes mesures de seguretat.

L’Ajuntament ja va decidir el 14 de març que totes les obres públiques quedaven congelades, ara asseguren que mantenen la restricció fins a nou avís. A partir d’aquesta setmana entrant diversos sectors, els que van tenir l’obligatorietat de tancar el 30 de març, podran tornar a reprendre la seva activitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *