Prohibida la pesca esportiva a la Roca Grossa per protegir al corb marí emplomallat

L’Ajuntament de Calella ha decidit prohibir durant tot el 2021 la pesca esportiva a la zona de la Roca Grossa per protegir al corb marí emplomallat. Una espècie autòctona que està en perill i que aquí té un dels dormitoris més grans de la Mediterrània. La prohibició de pescar s’aplica a tota la zona de les Roques – des de la platja de Garbí fins al límit amb Sant Pol de Mar -. Des de l’Ajuntament destaquen que blindar aquesta part del litoral calellenc permetrà preservar aquesta espècie, catalogada com a vulnerable, i mantenir l’equilibri de l’ecosistema i la fauna marina.

Seguint les recomanacions d’ecologistes de l’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera, i d’ornitòlegs, com Carles Tobella, l’Ajuntament ha decidit prohibir qualsevol activitat relacionada amb la pesca esportiva per protegir l’espècie. El corb marí està catalogat com a espècie vulnerable,  el màxim grau de protecció que pot tenir a nivell europeu.

A Calella hi ha una colònia de més de 200 ocells, un fet únic a la Mediterrània. I és que el corb marí es va extingir a Catalunya als anys vuitanta i a principis dels noranta es va recuperar a les Illes Balears. De fet, la principal amenaça per aquesta espècia marina és la pesca esportiva, ja que molts tenen marques d’hams i fins i tot els ecologistes apunten que s’han empassat alguns, amb greus conseqüències pels ocells.

Aquesta espècie protegida colonitza el litoral maresmenc durant els mesos de més calor. Són animals que busquen zones de penya-segats rocosos a primera línia de mar. En els darrers anys a la Roca Grossa han trobat un dels seus hàbitats on s’hi estan per menjar, descansar i on formen nius.

L’Ajuntament ja ha senyalitzat degudament la zona amb cartells informatius a tots els accessos de la platja de Les Roques.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *