Candini diu que el tràmit d’expropiació de l’Hostal Univers s’està fent amb diligència i totes les garanties

WhatsApp Image 2021-04-09 at 15.59.45

El projecte de construcció del nou aparcament de Can Saleta segueix el calendari previst. Ho ha confirmat l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, aquest matí en declaracions al programa La Ciutat, on ha anunciat que en un parell o tres de mesos es resoldrà el tràmit d’expropiació de l’Hostal Univers. A partir d’això, aquesta finca que hi ha al costat del CAP passarà a ser de titularitat municipal i s’integrarà als terrenys on s’aixecarà el pàrquing que donarà servei al nou hospital. De fet, hi estarà directament connectat. Aquest projecte depèn exclusivament de l’Ajuntament de Calella –també el seu finançament– i marcarà el punt de partida al desenvolupament de tots els projectes urbanístics i constructius vinculats a l’ampliació del Sant Jaume, a càrrec del Departament de Salut de la Generalitat.

L’alcaldessa ha assegurat que l’Ajuntament de Calella està resolent amb la màxima diligència i totes les garanties els tràmits d’expropiació de l’Hostal Univers.

S’està avançant molt. Ja vam aprovar la partida però això requereix informes tècnics i jurídics, una tramitació que està complint de manera ferma el calendari. En breu ho podrem tirar endavant, d’aquí a 2 o 3 mesos.

L’expropiació marcarà el punt de partida del desenvolupament del projecte de construcció del nou aparcament de Can Saleta, que tindrà entre 400 i 420 places –segons ha confirmat Candini–, i anirà a càrrec de l’Ajuntament de Calella. El Govern ha explicat que està estudiant les fórmules de finançament de l’actuació que les primeres estimacions apunten que suposarà una inversió de més de 2 milions d’euros.

El cronograma que ha presentat Salut estableix que l’entrada en funcionament de l’aparcament de Can Saleta activarà els projectes urbanístics i constructius per a l’ampliació de l’Hospital Sant Jaume.

Sobre el testament de Lluís Llobet i la demanda d’un centre integral per a la gent gran

L’alcaldessa de Calella ha respost a la demanda del president de l’Espai Caixa, Josep Maria Granyó, perquè es creï un centre d’atenció integral per a la gent gran. Montserrat Candini ha exposat que els serveis municipals donen atenció a totes les seves necessitats amb el compromís que “cap persona quedi al marge”. I ha afegit que el futur centre cívic de Can Saula acabarà de donar-hi resposta. En cap cas, ha dit Candini, el Govern es planteja crear un recurs exclusiu per al col·lectiu. “La inversió pública ha de ser el més transversal possible”, ha conclòs.

A tot això, l’alcaldessa ha anunciat que ha demanat un informe jurídic sobre el llegat que va deixar Lluís Llobet a l’Ajuntament de Calella i el grau de vinculació que es desprèn del seu “prec” per donar assistència a la gent gran.

La veritat és que no. Han passat molts anys i molts alcaldes, jo mateixa, però no em constava gens. He demanat un informe jurídic per saber en quin punt ens trobem.

Segons ha donat a conèixer Josep Maria Granyó, Lluís Llobet va deixar tres finques a l’Ajuntament de Calella fent constar el “prec” que es destinessin per si mateixes o l’equivalent del seu valor a atendre les necessitats de la gent gran necessitada.

Candini sobre les prioritats del pressupost municipal: “Tenim la consciència ben tranquil·la”

L’alcaldessa ha defensat el caràcter social del pressupost del 2021, i per extensió la seva acció política, davant les crítiques que ha rebut l’executiu per algunes de les inversions que s’hi recullen. En concret, el nou sistema de climatització de l’Ajuntament i l’aire condicionat de la Sala Mozart. Una de les al·legacions que van ser desestimades demanava revertir els diners en l’obertura d’un menjador social; també ho ha reclamat Esquerra.

Candini ha respost que el servei que hi ha al barri de Poblenou és compartit entre Calella i Pineda.

Aire condicionat i menjador social? A algú li pot grinyolar (…) Però cert és que tenim la consciència ben tranquil·la perquè no deixem a ningú al marge de les seves necessitats. A ningú.

A més, s’ha referit a l’augment del parc d’habitatge social des que va entrar al Govern, i n’ha donat dades. Ha dit que la Fundació Hàbitat Solidari tenia llavors 29 habitatges i que ara en són 150. A tot això, ha assenyalat la CUP per practicar la “política de la sospita” per les seves declaracions sobre la compra de 10 pisos del carrer Indústria a la Fundació Germanes Saula Palomer. La regidora Núria Freixas ho va qualificar de “preocupant”. “Veuen fantasmes on no n’hi ha”, ha reblat Candini, recordant que el conveni per Can Saula no explicita cap altra contraprestació per part de l’Ajuntament que no sigui el manteniment de la pinacoteca Humet-Saula dins la casa del carrer Església.

Candini votaria “no” a la platja de gossos

En la setmana que ha començat la campanya de recollida de signatures necessàries perquè es convoqui la consulta sobre la platja de gossos –en necessiten 1.560–, l’alcaldessa ha advertit del conflicte que s’obrirà en el moment de decidir la ubicació. Això en el cas que tiri endavant i guanyi el “sí”. Ella hi votaria en contra.

Clar que vam votar a favor de preguntar. Si a mi em pregunta si és necessària una platja de gossos, li diré que no. Hi poden anar d’octubre a maig, i els veterinaris et diuen que els gossos no suporten la calor (…) En el cas que surti que sí, el problema serà a on. A quin tram?

“Molt preocupada” pels incidents a la Bruna

En les últimes setmanes, la Policia Local ha reforçat la presència a les immediacions de la Bruna davant els continuats aldarulls que s’hi produeixen. Aquest mateix dimarts un dels ocupants va haver de ser traslladat a l’Hospital amb ferides després d’una baralla entre els residents.

L’alcaldessa s’ha mostrat especialment preocupada per la situació de tensió que es viu al barri. Després de demanar que es reactivi el llançament de l’immoble ocupat del carrer Església, Candini ha explicat que l’estratègia que segueixen consisteix en informar a l’administració de justícia de totes les actuacions policials que s’hi realitzen.

Cada vegada que hi ha un conflicte, aixequem acta i denunciem. I per indicacions meves, no només ho remetem al jutjat de guàrdia sinó que ho presentem on s’estan duent instruint les diligències del llançament. Cada dia que hi ha un incident, reben notificació. Fem una pressió constant a l’administració de justícia. És un assumpte que em té molt preocupada.

Candini ha recordat que l’Ajuntament ha tractat i donat solució a tots els casos de vulnerabilitat que hi havia al centre social ocupat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat