Prop de 2.000 calellencs ja han rebut la primera dosi de la vacuna

Un total de 1.924 calellencs i calellenques ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid, el que representa el 10% de la població, i a 819 se’ls ha administrat la segona. Al conjunt de la comarca s’ha vacunat amb la primera dosi a 38.251 maresmencs, un 8,3% de la població, mentre que la segona dosi s’ha administrat a 14.617 persones. Unes xifres que va fer públiques el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, durant la reunió que va mantenir ahir amb alcaldes i alcaldesses del Maresme.

La reunió celebrada ahir de manera telemàtica va servir per fer un seguiment de la situació actual de la Covid a la comarca i del procés de vacunació.

El delegat del Govern també va comunicar que només queden dues residències taronges a la comarca, mentre que la resta són totes verdes i per tant no tenen casos Covid.
El departament de Salut de la Generalitat preveu arribar a un 40% de la població vacunada al mes de juny. Les previsions del govern català depenen, però, de si arriben més dosis i si s’aproven altres vaccins i no es descarta que calgui una administració anual.
La directora del Sector sanitari Barcelonès Nord Maresme, Anna Puente, va afirmar que estan preparats per posar totes les vacunes que arribin, però que el problema són les dosis i la limitació de la franja d’edat.

Llum verda de l’Agència Europea del Medicament a la vacuna Janssen de Johnson & Johnson

L’Agència Europa del Medicament va autoritzar ahir l’ús de la vacuna Janssen de Johnson & Johnson per a majors de 18 anys. Es converteix així en la quarta vacuna aprovada per la Unió Europea. La vacuna de Janssen és la primera vacuna d’una sola dosi que es podria administrar a la UE, i per això, des de Brussel·les confien que permeti accelerar el ritme de vacunació en els pròxims mesos.
La protecció de J & J és segura i té una eficàcia del 67%. Brussel·les ha comprat per aquest any 200 milions de dosis que se sumen als 600 milions de Pfizer, els 160 milions de Moderna i els 300 milions d’Oxford-AstraZeneca.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *