Torres: “L’assemblea de la Bruna i la CUP han format part del problema, nosaltres ho hem solucionat”

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

El Govern Municipal assenyala a la dissolta assemblea de la Bruna i a la CUP, com a còmplices, d’haver generat un problema a Calella quan va convertir el centre social ocupat en un recurs habitacional sobre el qual no s’hi ha fet el control adequat. Ho explica en un comunicat que ha fet públic hores després que la portaveu cupaire, Núria Freixas, acusés l’ajuntament d’haver-se’n rentat les mans. Unes manifestacions que qualifica de “cíniques” perquè, segons s’indica, ella mateixa és coneixedora de les reunions que s’han fet a nivell polític per solucionar el problema. El portaveu de l’executiu, Josep Torres, també li ha recordat que s’han atès i s’ha donat una alternativa a tots els casos de persones en situació de vulnerabilitat. I que fins que no es produeixi el llançament no es recuperarà la tranquil·litat al barri.

En declaracions al programa La Ciutat, Torres ha titllat d’irresponsable l’actuació de l’assemblea de la Bruna per haver generat un problema amb un projecte que ara abandonen sense demanar disculpes.

Hi ha una part d’irresponsabilitat en obrir les portes i que entri qualsevol i la Bruna es converteixi en un niu de desestabilització de la zona que pateixen els veïns. Fins que no se solucioni, farem tota la vigilància que poguem per evitar aldarulls. Des de l’1 de gener, 73 actuacions.

El portaveu de l’executiu local ha insistit en què des de l’Ajuntament i l’àrea de Política Social s’ha procurat fer un seguiment de les persones que han residit a la Bruna, havent-ne fet el cens en dues ocasions. Que s’ha donat ajuda alimentària, de productes d’higiene i que a tots els casos de vulnerabilitat se’ls ha ofert un sostre alternatiu. En aquest sentit, Josep Torres ha defensat que la resposta institucional que s’ha donat ha estat a l’alçada, a diferència de l’assemblea i l’actuació de la CUP, a qui acusa d’haver provocat i donat altaveu al problema.

Tant la CUP, la senyora Núria Freixas, com els coordinadors o l’assemblea de la Bruna han format part del problema, no de la solució. Ens l’han creat i l’hem volgut solucionar, i pensem que en part ho hem fet. No serem condescendents amb qui pensi que a qui entri a la Bruna se li buscarà un pis. S’ha donat solució a la part més feble.

Des del consistori es posa l’accent en el comportament incívic i fins i tot delinqüencial de part dels residents de la Bruna. En l’últim mes, i segons dades de l’Ajuntament, s’hi vinculen un total de 6 presumptes robatoris i 10 furts.

Aquesta mateixa setmana, els veïns apuntaven a la ràdio que ara hi viuen una quarantena de persones. Sobre el que passarà amb elles quan es faci efectiu del desnonament, el portaveu Torres ha dit:

Això ho tallarem i aquesta gent s’haurà de buscar la vida. Com quan una persona la desnonen de casa i de forma provisional va a viure amb la mare o la germana… Cadascú s’haurà de buscar la seva solució personal perquè difícilment un Ajuntament pot resoldre els problemes d’habitatge de tothom.

Es desconeix quan es podria produir el llançament de la finca del carrer Diputació, que l’alcaldessa va demanar a la justícia que es reactivés després de resoldre les situacions de més vulnerabilitat.

En relació al futur de l’immoble, Torres ha explicat que la propietat té el deure de protegir-lo.

No sabem exactament què farà la propietat. Com que va exercir la seva prerrogativa perquè es desallotgés, imagino que la protegirà quan es faci el llançament.

El portaveu del Govern Municipal ha reconegut que per part d’Esquerra, Calella en Comú o Cs, també de l’oposició, han sentit voluntat col·laboradora.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Julian Gutiérrez escrigué:

    Segons el que jo conec, la propietat no té interés en protegir l’edifici, creu que els veïns i l’Ajuntament, així com totes les forces polítiques d’aquest municipi es mereixen el que està passant per 4 anys més. Ningú s’ha posat en contacte amb la propietat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat