Proposen transformar el mercat en un espai gastronòmic de productes de proximitat

L’empresa consultora que ha desenvolupat el projecte de mercat gastronòmic de Sant Cugat ha proposat traslladar l’experiència a Calella i aconseguir així la dinamització de l’equipament comercial que desitgen paradistes i consistori. Es tracta d’una idea inicial que se’ls va explicar directament en una reunió mantinguda recentment. El canvi de model permetria acabar d’omplir les parades que ara estan buides i reforçar l’oferta de restauració, convertint el tradicional mercat en un espai de restauració i degustació lligat als productes de proximitat i de temporada.

El Mercat Vell de Sant Cugat o el popular Mercado de San Miguel, a Madrid, són el model que es proposa implementar a Calella. L’alcaldessa Montserrat Candini ha explicat que la consultora planteja fer-se amb la gestió de tot l’equipament i desenvolupar-hi aquesta idea de negoci.

S’ofereixen a gestionar tot el mercat municipal, possibilitant que s’omplin totes les parades i, alhora, que hi hagi restauració i degustació lligats als productes de quilòmetre 0. Ells són gestors d’un mercat gastronòmic a Sant Cugat, que és un projecte d’èxit.

Candini ha exposat que el model s’hauria de dimensionar a les característiques del mercat calellenc i, com a condició indispensable, mantenir la concessió d’explotació que tenen els paradistes actuals. La seva opinió, en tot cas, serà especialment escoltada en aquest nou procés de reflexió que s’ha obert ara, tal com Ràdio Calella TV avançava aquesta mateixa setmana.

Per a nosaltres, la condició número zero, el punt de partida, és que tots els paradistes mantinguin les condicions i no els afecti en absolut. Tot al contrari, que la redimensió sigui un valor afegit a la seva pròpia activitat.

La concreció del projecte s’anirà desenvolupant en els pròxims mesos, quan es reprengui el calendari de treball al setembre. Un dels costos que tindria, segons ha confirmat Candini, seria la pèrdua de l’Espai Mercat com a sala d’usos polivalents.

Si tira endavant la proposta, l’Espai Mercat és molt possible que no es pugui mantenir. Però tenim Can Saleta, on hi haurà un auditori abans que acabi l’any, i tenim espais on la gent pot trobar-se, organitzar espectacles o conferències i, per tant, no quedariem gens orfes.

L’alcaldessa de Calella ha recalcat que la realització d’aquest projecte, ara mateix tan sols una proposta, no tindria cap cost per al municipi perquè l’explotació de la idea de negoci es portaria a terme per mitjà d’un concurs d’adjudicació públic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *