Protecció Civil activa en fase de Prealerta el Pla NEUCAT

Nevada 1985 (Foto: Flickr @kodachrome65)

Aquest vespre Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase de Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT), davant les baixes temperatures que s’estan registrant i la previsió de nevades a cotes baixes al litoral, sense descartar que, esporàdicament, es pugui veure alguna nevada anecdòtica a la mateixa línia de mar, sense arribar a agafar a terra. Per veure neu a terra, haurem d’anar a partir dels 200 o 300 metres d’alçada.

Mapa d'avisos del Servei Meteorològic de Catalunya

Mapa d’avisos del Servei Meteorològic de Catalunya

En aquest sentit, el Servei Meteorològic adverteix que fins a primeres hores de la tarda de demà, les precipitacions podran afectar el litoral i prelitoral central. La cota de neu, se situarà entorn els 200 metres, sense descartar que pugui nevar a la mateixa línia de la costa, això sí, sense que la neu arribi a quedar-se a terra.

És per això que des de l’Ajuntament de Calella, davant la possibilitat de veure neu a la nostra ciutat, des de l’Àrea de Política Social i en col·laboració amb la Policia Local, estan atents a les persones més vulnerables davant les baixes temperatures de les pròximes hores.

Des del Consistori, estan atents de com evoluciona la situació meteorològica, amb permanent contacte amb Protecció Civil. La maquinària pesant esta preparada en cas d’haver d’actuar en qualsevol moment.

Consells de Protecció Civil davant la previsió de nevades

  • A l’habitatge:

Tingueu preparat: un transistor i piles de recanvi, llanternes, aliments rics en calories, combustible per a la calefacció i una farmaciola amb els medicaments habituals.

Reviseu: els punts d’entrada d’aire (cal que els protegiu amb una cinta que aïlli), l’estat de la teulada i el baixant d’aigua, les branques dels arbres (si són massa llargues cal que les podeu) i l’estat de la calefacció.

  • Al vehicle:

Disposeu de cadenes en bon estat, llanterna i manta de viatge.

Comproveu l’estat de les bateries, el dipòsit de benzina, els llums, els frens, els pneumàtics, la calefacció, el parabrisa…

Consulteu les previsions meteorològiques, i si us heu de desplaçar, consulteu l’estat de la xarxa viària i les rutes a seguir.

Més consells al següent enllaç

A més, podreu estar permanentment informats a través de Ràdio Calella Televisió al 107.9 FM, les nostres xarxes socials i al nostre web.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.