Protecció Civil alerta d’onades de fins a 6 metres al Maresme

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a a Catalunya (INUNCAT) davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de fort onatge. Un temporal marítim que ja ha provocat diverses afectacions.

Aquest matí ha començat un fort temporal marítim al litoral nord de l’Empordà. Al llarg d’aquesta tarda, es preveu que es vagi desplaçant cap al sud, on les onades al litoral de Girona poden superar els 8 metres i arribar fins als 6 metres al litoral central del Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat. Es preveu que l’episodi s’allargui fins demà, tot i que amb el pas de les hores, anirà a menys.

Protecció Civil ha informat als municipis afectats per la predicció i els ha demanat el tancament dels passejos marítims i altres zones que puguin quedar inundades o afectades per l’onatge.

A la nostra ciutat, la Policia Local ha tancat el pas soterrani de la Riera Capaspre ja que ha quedat inundada pel temporal.

També a conseqüència del fort onatge, hi ha afectacions a la R1 i RG1 de Rodalies que poden superar els 45 minuts, entre Vilassar i Mataró.

Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres i altres punts perillosos on un cop de mar por arrossegar algú.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *