Puja significativament la recollida de roba de segona mà a Calella

Aquest 2023 Calella ha recollit més de 57.000 kg de roba usada en els punts de recollida d’Humana. Són 8.000 kg més que l’any anterior i la voluntat és que, el vinent, sigui més. La roba després dels contenidors verds segueix un circuit i filtre fins a posar-se a la venda a les botigues d’Humana. Des de l’entitat afirmen que cada cop hi ha més interès per la roba de segona mà, sobretot entre els més joves, i ho justifiquen per la conscienciació mediambiental, social i una opció més econòmica.

Donar una segona vida a la roba és la idea dels contenidors verds d’Humana. A aquest 2023 s’han recollit 57.841 kg de roba, que són més de 8.000 tones més que el 2022, quan se’n van recollir 49.303. És un creixement que des d’Humana, l’entitat que gestiona els contenidors verds, consideren que és significatiu. Ho lliguen al fet que hi ha més punts de reciclatge d’aquest tipus: en concret a Calella n’hi ha 20, que són més que l’any anterior. Així ho explica Juan Carlos Montes, d’Humana:

Montes explica que encara queda molta feina per fer en el camp de la conscienciació mediambiental. La major part de la roba va al contenidor de la resta i som més reticents a donar-la, ja que s’hi estableixen vincles emocionals.

Mentre que la recollida de roba creix discretament, en els darrers anys, l’interès per la roba de segona mà ha anat en augment. Sobretot ho ha fet entre el col·lectiu dels joves. Cada cop hi ha més gent conscienciada amb el reciclatge i resulta una solució més econòmica. També, en el cas d’humana, és una iniciativa social perquè finança projectes a altres països subdesenvolupats:

L’indústria de la moda és de les més contaminants. A Calella els contenidors de reciclatge de roba es buiden un cop per setmana. Quan és el moment de fer el canvi d’armari s’augmenta la freqüència a dos cops per setmana. Després de sortir de la ciutat, la roba va fins a l’Ametlla del Vallès, on hi ha els magatzems d’Humana i on es filtra la roba en funció del seu estat. Aleshores pot ser que es destinin per reciclatge, a un abocador o bé a les botigues de l’entitat.

Humana fa servir la roba com a vehicle per a objectes de cooperació, els diners es destinen a pagar les despeses bàsiques i a potenciar diferents projectes a altres països, com a l’Àfrica, que tenen caràcter educatiu i social. A Catalunya cada any recullen 4.500 tones de roba usada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *