“Quan es jutgen els representants del poble, es jutja el poble sencer”

A Calella, com en d’altres poblacions del país, es va fer ahir una concentració de protesta per l’inici del judici del procés contra dotze líders polítics i socials catalans, encausats per l’organització del referèndum d’independència. Es va reclamar l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats i es va denunciar la politització d’una causa que comporta la vulneració de drets fonamentals de tot un poble.

La convocatòria feta per la Plataforma Seguim va aplegar uns dos-cents veïns a la Plaça de l’Ajuntament, on representants de les entitats i partits polítics que en participen va fer la lectura del manifest unitari, a càrrec de representants d’Òmnium Alt Maresme, Calella per la Independència, Esquerra Republicana, el PDECat, la CUP i el CDR, per aquest ordre.

L’alcaldessa de Calella va ser l’última en prendre la paraula per recordar que l’autodeterminació és un dret dels pobles recollits als tractats internacionals. Montserrat Candini va acusar l’Estat “d’actuar com un tirà al marge de la llei”.

Avui comença una gran mentida, un muntatge d’estat basat en mentides falses i amb l’objectiu de reprimir amb la bandera i amb la pàtria els drets dels catalans i les catalanes.

La mobilització d’ahir als pobles i capitals de Catalunya va servir per escalfar motors per a les cites següents: aquest dissabte 16 de febrer a Barcelona i el dijous 21 de febrer, quan s’ha convocat una vaga general.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *