La biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella ofereix tauletes per als seus usuaris

ORDINADORS_BIBLIOTECA

La diputació de Barcelona ha ofert unes cinc-centes tauletes a totes les biblioteques de la xarxa de biblioteques municipals de la demarcació de Barcelona.

El nou servei pretén trencar amb l’escletxa digital que hi ha entre els col·lectius menys familiaritzats amb aquests dispositius. Amb l’ús de les tauletes volen ampliar el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris. En concret la diputació de Barcelona ha donat tres tauletes a les 226 biblioteques de la demarcació de Barcelona.
La biblioteca de Calella, Can Salvador de la Plaça, n’ha rebut dues. La seva directora, Maria Dolors Llavall, ha celebrat la iniciativa en una entrevista a l’Info Vespre.

Bé, és un servei més de cara als usuaris, per les persones que vulguin saber com funciona una tauleta o necessitin fer ús d’una tauleta, doncs ho puguin fer. Són tauletes d’ús públic però que només es poden fer servir dins de l’espai bibliotecari. No es poden portar a casa, però una vegada a la biblioteca poden demanar amb préstec la tauleta. I llavors hi ha unes pautes d’ús que permeten l’ús de la tauleta a la biblioteca amb tots els serveis que ofereix.

Pels usuaris que vulguin utilitzar les tauletes hauran de comptar amb el carnet de la biblioteca i no la podran treure fora dels equipaments bibliotecaris.

Les persones que no estiguin familiaritzades amb les tauletes i vulguin aprendre a utilitzar-les, poden dirigir-se al servei de cita prèvia per què des de la biblioteca els formin.

A la biblioteca hi ha un servei que es diu cita prèvia, tu pots demanar doncs que una persona de la biblioteca et formi en aquells apartats de les noves tecnologies, doncs que no entenguis o que et facin falta. Perquè, clar, cada vegada és més necessari està connectat i al dia amb tot això.

Les tauletes estan configurades de manera que els usuraris, a banda de navegar lliurement, puguin accedir directament a les aplicacions mòbils o a l’aplicació de préstec de documents electrònics.

Des d’avui mateix ja es pot fer ús d’aquestes tauletes a la biblioteca Can Salvador de la Plaça.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat