Què fer per Cap d’Any a Calella?

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

La programació nadalenca de Calella inclou diverses activitats que ens ajudaran a celebrar l’arribada del nou any amb amics i família. Començant per la tradicional visita de l’Home dels Nassos, un peculiar personatge de l’imaginari popular català que només es deixa veure un cop l’any, cada 31 de desembre. D’ell s’explica que “té tants nassos com dies li queden a l’any”. Sortirà en cercavila i dalt la carrossa el darrer dia de l’any i ho farà acompanyat de diverses figures de la Colla de Geganters i Grallers de Calella.

La cercavila de l’Home dels Nassos sortirà aquest dimarts 31 de desembre a les sis de la tarda des del Rierany dels Frares i creurarà tot el carrer Església. Aquest acte tradicional del Nadal a Calella l’organitza el Grup Pa, Vi i Moltó, que va ser l’entitat que va recuperar-lo fa més de 40 anys. Compta amb la col·laboració de la Colla de Geganters i Grallers de Calella i del Grup de Pioners i Caravel·les de l’Agrupament Escolta Montnegre.

Tot i que la majoria celebra el Cap d’Any a casa o en restaurants, amb amics i família, en fa uns quants que les campanades es poden celebrar a la festa popular de la Plaça de l’Ajuntament. Es repartiran 400 bosses de raïm per complir amb la tradició de menjar un gra per cada repic de les campanes i així entrar al 2020 amb bon peu. La cita és a dos quarts de dotze de la nit i hi haurà música per acabar.

Els que vulguin allargar la festa podran seguir-la a la Fàbrica Llobet-Guri. La polivalent obrirà portes a la una de la matinada per arrencar una marató de cinc hores de la millor música, actual i les més ballades de tota festa popular. L’organització de la Festa de Cap d’Any promet entrar a la nova dècada en un ambient futurista i amb la millor energia possible. Les entrades s’han venut de forma anticipada al preu de 20 anys, i se n’ha fet una reserva per oferir-les a taquilla, el mateix 31 de desembre, al preu de 25 euros. Inclou l’accés al recinte, dues consumicions i una bossa de cotilló.

Com s’ha fet en els últims anys, es podrà veure sortir el primer sol del 2020 des del Far de Calella. L’equipament estarà obert de cinc a nou del matí i s’oferirà xocolata amb xurros als que hi pugin. Tot plegat amenitzat amb música en directe.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat