Quim Botey guanya el Trofeu Rafel Carpinell de fotografia

carpinell2018

El Calellenc Quim Botey ha estat el guanyador del 25è Trofeu Rafel Carpinell de fotografia tema Calella i rebrà 120 euros. El segon Premi, acompanyat de la medalla platejada, és per Robert Lluís i el tercer premi i medalla de bronze han estat per Queralt Botey.

Aquest matí s’han reunit el jurat del Trofeu Carpinell que organitza Foto-Film Calella. Enguany hi ha hagut 31 participants que han competit amb 82 fotografies en la modalitat “Calella”, que va néixer emmarcada dins el Trofeu Torretes de Fotografia. En el jurat d’enguany s’estrenava Josep Lluís Fillat i Josep Maria Juhé i repetia Joan Buch, guanyador la Lliga social de Foto-Film Calella.

Juhé ha explicat a Ràdio Calella Televisió com ha sigut la tria de guanyadors.

Ens hem entès molt bé, hem fet una primera relació dels que ens han semblat millor, on n’han quedat al voltant de 30, d’aquestes 30 n’hem seleccionat 11 que creiem que mereixien un reconeixement i finalment hem decidit les 3 primeres”.

Un altre dels membres del jurat, Josep Lluís Fillat, ha parlat de quins són els aspectes en què més es fixen a l’hora de triar una fotografia i ha fet un petit anàlisi de la fotografia guanyadora.

El primer és un tema que és de Calella, que el que es vegi representi la població, els costums o els edificis, també si la foto crida o no l’atenció, i després ja vas passant a analitzar la tècnica, la composició, els colors… La fotografia guanyadora és una fotografia de Calella, no té cap dubte, si la mires el contrast de blanc i negre crida molt l’atenció, però si vas analitzant les fotografies, veus unes figures que estan assentades altres en moviment, en conjunt està molt equilibrada”.

Per últim, Joan Buch, ha valorat l’edició i la revisió fotogràfica que han estat molt present en les fotografies presentades en aquesta edició del trofeu Carpinell.

És important l’edició, però no és suficient, sempre hi ha d’haver darrere la revisió fotogràfica. En aquest cas per això hi ha aquestes 3 guanyadores, perquè les tres tenen totes dues coses, tenen edició i també visió fotogràfica. Tu de seguida pots veure la visió fotogràfica, la composició, els colors, tot.

En el transcurts de la pròxima Fira de Calella i Alt Maresme s’entregaran els premis. Les obres s’exposaran a l’estand que l’entitat tindrà a la mateixa fira i, posteriorment, es conservaran al Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué.


Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *