Ramon Font lamenta que s’hagi tirat enrere el debat sobre la ILP de l’Educació

Imatge d'arxiu

El portaveu del sindicat USTEC-STEs, el calellenc Ramon Font, considera una falta de respecte que s’hagi tirat enrere el debat parlamentari sobre la ILP del Sistema Educatiu que la setmana passada va entrar al Parlament de Catalunya. Recordem que els grups parlamentaris de Junts pel Sí i el PP van votar una esmena a la totalitat sobre aquesta Iniciativa Legislativa Popular que han impulsat 170 entitats i que ha recollit més de 95.000 signatures.

Ramon Font denuncia que en el moment en què l’exportaveu del sindicat USTEC-STEs, Rosa Cañadell defensava la ILP en seu parlamentària, molts diputats no hi eren presents: “Va ser una manca de respecte molt considerable perquè portàvem el minut 20 que parlava la Rosa Cañadell defensant la ILP i la majoria de diputats no hi eren, sobretot els que van a favor de l’esmena a la totalitat. Sense anar més lluny, la senyora Candini va entrar al minut 19, cap a les 15:45 de la tarda; a aquella hora un diputat ha d’estar al seu lloc i més quan ve una proposta avalada per 170 entitats i per més de 95.000 signatures, com a mínim ha d’escoltar la proposta”.

Ramon Font ha avançat que des de la comunitat educativa i el sindicat que ell representa no abaixen la guàrdia. Durant les properes setmanes es convocaran assemblees grogues per fixar un nou calendari de mobilitzacions: “Seguir lluitant per a una educació pública i de qualitat, que no exclogui ningú, lluitar contra la segregació que representen els concerts educatius, lluitar contra les taxes que a l’ensenyament públic també hi ha preus elevats, sobretot a l’escola bressol i a la universitat. Lluitarem per a la democratització dels centres per tal que les decisions no siguin imposades per la direcció sinó consensuades”. 

El portaveu d’USTEC-STEs ha avançat que a les Marxes per a la Dignitat que es faran el proper dissabte 28 de maig a Barcelona i altres punts de l’Estat es podran llegir alguns dels lemes de la ILP sobre l’Educació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *