CDC i PSC volen que Salut resolgui les necessitats de l’Hospital de Calella

hospital

Els partits del Govern Municipal de Calella, CDC i PSC, anuncien la presentació d’una moció d’acord al Ple Municipal del mes de juny per exigir al Departament de Salut que faci una “inversió important” a l’Hospital Sant Jaume de Calella. Així ho ha anunciat l’alcaldessa Montserrat Candini, qui en declaracions a Ràdio Calella TV ha explicat que amb la iniciativa es reclama una ampliació i millora de les actuals instal·lacions –especialment d’Urgències– afectades per una situació d’infrafinançament que permeti posar-les al dia i adequar-les a les necessitats del segle 21.

L’ampliació de l’Hospital, la millora del servei d’Urgències, manteniment i actualització tecnològica de les instal·lacions. Són les reivindicacions que CDC i el PSC de Calella, partits que estan al capdavant del Govern Municipal, recullen en la moció que es portarà a aprovació del Ple que se celebrarà el 6 de juny.

L’alcaldessa Montserrat Candini ha informat que els promotors de la iniciativa assenyalen una situació d’infrafinançament del centre per part del Departament de Salut, i que ara exigeixen es resolgui mitjançant una “inversió important”, segons les seves paraules. En definitiva, ha dit Candini, que s’adeqüi a les necessitats del segle 21, també a nivell demogràfic.

“Parlem de fer un Pla Integral perquè es valorin totes les necessitats del centre, que segur passen per l’ampliació de l’Hospital, la millora d’Urgències i un nivell de tecnificació més elevat”, ha explicat Candini, qui admet que les gestions s’acceleren a partir del moment que es tanca l’operació de permuta de terrenys entre l’Ajuntament de Calella i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, a partir de la qual el municipi cedeix els terrenys que hi ha davant l’entrada d’Urgències.

L’alcaldessa de Calella entén que amb la moció es recull la veu dels treballadors, professionals i sindicats, però també el coneixement directe que CDC i el PSC tenen de l’actual situació de l’Hospital Sant Jaume. Candini, que és la diputada de Junts pel Sí designada portaveu a la Comissió de Salut, ha assegurat que el titular de Salut n’és coneixedor.

“El conseller de Salut, Toni Comín, ho veu bé perquè en reconeix les necessitats. Nosaltres empenyem perquè el conseller encara no n’ha fixat el calendari, i fem un exercici de responsabilitat com Ajuntament per tenir una major fortalesa i que es defineixi el més ràpid possible”, ha assenyalat Candini.

L’alcaldessa de Calella s’ha mostrat convençuda que la moció unirà a tots els partits amb representació municipal. Ha explicat que l’articulat incorpora també altres necessitats detectades a l’àmbit territorial de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, com ara la petició d’inversió en infraestructures a l’Hospital Sant Jaume de Blanes, per a la creació de nous quiròfans, i l’obertura d’una unitat de CAP a Malgrat de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. ANTONI escrigué:

    Comedia de la bona i mes bla bla bla. Els politics reaccionen com sempre amb anys de retard.
    Tothom sap quin es el problema. Permuta ,Cesión, Otro Braguetazo…..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat