L’Ultra Clean Marathon va recollir 105 quilos de deixalles marines entre Blanes i Mataró

Ha finalitzat la segona edició de l’Ultra Clean Marathon, amb un balanç molt positiu tant pel que fa a la vessant esportiva com a la mediambiental, també per la participació de la ciutadania i entitats. El repte completava a Barcelona la marató de sensibilització i recollida de residus a l’entorn natural amb gairebé 4 tones de brossa recuperades. S’han aconseguit gràcies les accions de neteja que participars, entitats i escoles han fet; també en la sisena de les set etapes del recorregut, dins del mar, entre Blanes i Mataró. Dos membres del Club Esportiu Vela Calella van completar en caiac els 34 quilòmetres que separen les dues poblacions, passant per Calella. Al seu pas, diversos nedadors de les Vies Braves s’hi van afegir i van tenir d’espectadors a un grup d’alumnes de l’Escola Pia.

En la sisena etapa del repte esportiu i mediambiental es van recollir 105 quilos de residus: 15 quilos d’envasos, 28 quilos de vidre i 52 quilos d’altres tipologies de residus.

Jaume Planas, membre del Club Esportiu Vela Calella que va fer tot el tram en caiac amb el seu company Ernest Matas, ha explicat què és el que més els va sorprendre trobar.

Trobes ampolles i coses sorprenents. El que més ens va sorprendre va ser els globus inflables perquè en vam trobar més d’un. Fa gràcia quan el deixes anar, però va al mar. Hi ha residus, sobretot, tovalloletes que queden embolicades, les aigües residuals les porten i això no es degrada. És una de les coses que més vam trobar.

PHOTO-2019-05-10-11-25-40Al pas dels caiacs per Calella, es van unir a Planas i Matas i a la resta dels participants un grup de nedadors de les Vies Braves.

Ha explicat que van poder completar el tram amb força tranquil·litat perquè no va girar el vent i la mar estava quieta. I es mostra satisfet amb el resultat de la marató mediambiental per la feina feta en l’àmbit de la conscienciació i sensibilització.

El mar nostre, no és un mar especialment brut perquè la brutícia va a les platges i les platges es netegen. Però dins l’aigua alguna cosa sempre et trobes. En cales o enmig de les roques, és on es troben més coses quan anem amb caiac. L’etapa del dissabte vam trobar una tortuga.

L’Ultra Clean Marathon va acabar diumenge a Barcelona després d’haver recorregut 700 quilòmetres en set dies, fent un volta circular per Catalunya. Una de les novetat d’enguany ha estat la incorporació de dues etapes en bicicleta i de dues en caiac -les dues últimes-.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *