Rangel adverteix dels riscos de l'”aventura independentista”

Joan Rangel, ahir
Joan Rangel, ahir

El diputat del PSC a les Corts espanyoles, Joan Rangel, ha alertat dels “enormes costos” que tindria la transició cap a la independència en l’acte central de la campanya electoral del partit a Calella. Va ser ahir a la sala Mozart, on va apuntar que en cas d’una victòria de les candidatures independentistes i que aquestes “tirin pel dret” fent una DUI es posaria en risc el sistema financer, l’estabilitat política i l’aplicació dels tractats de la Unió Europea, provocant el trencament de relacions comercials i una fugida d’inversions. Rangel també va acusar al president Artur Mas d’amagar-se dins la llista de Junts Pel Sí per no rendir comptes de la que qualifica “una gestió nefasta” al capdavant del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Acompanyat de l’exalcaldessa de Malgrat de Mar, a només sis dies de les eleccions, el diputat Joan Rangel va assegurar que la proposta independentista implica seriosos riscos econòmics i socials, a més de polítics a nivell intern com internacional, donant per segura la sortida de Catalunya del marc europeu.

“Això no és fer política de la por”, va assegurar Rangel en l’acte central de la campanya dels socialistes a Calella, tot destacant que la ciutadania ha d’estar informada del perill real que els partits independentistes “tirin pel dret” i facin una DUI: “explicar que sortirem o no de la UE no cal ser un expert, sinó tenir dos dits de front i adonar-se que si s’incompleixen les regles del club te’n vas fora, amb totes les conseqüències. No és un problema de viabilitat d’una Catalunya independent en un futur molt llunyà, és un problema dels costos de la transició, que són enormes per unes hipotètiques avantatges de futur que hi haurien”

En declaracions a Ràdio Calella TV, Rangel va lamentar que la televisió pública catalana no doni veu per igual a totes les opcions polítiques que concorren a les eleccions i que la Junta Electoral Central l’obligui a compensar-ho; i va denunciar que des de la candidatura de Junts pel Sí es cridi a l’abstencionisme entre els votants de les opcions no independentistes: “en un acte de dones, una candidata de Junts Pel Sí ha demanat que la gent que no voti independència que no voti perquè així ho tindrà més fàcil. No demanar la participació en unes eleccions és un acte profundament antidemocràtic i retrata a qui el proposa (…) Hauria de servir perquè la gent reflexionés i abans de diumenge reconsiderés el seu vot”.

I va posar en valor la seva proposta de reforma federal de la Constitució per resoldre l’encaix de Catalunya amb Espanya, assenyalant al PP com a culpables del clima actual de relacions: “el malestar i l’independentisme ha crescut a Catalunya amb l’actitud del PP, va començar Aznar i ha continuat Rajoy amb les seves campanyes anticatalanes”. “Però no és Espanya, Espanya és més tolerant, diversa i plural, i un altre govern, com s’ha demostrat amb governs socialistes, és més comprensiu de la situació i té una proposta claríssima de reforma federal de la Constitució per reconèixer la diversitat i assentar unes noves bases per caminar plegats i sortir de la crisi”

El diputat socialista va recordar que l’endemà del 27S, a Catalunya hi continuarà havent problemes reals de crisi econòmica que els ciutadans voldran que es resolguin des de la política. Per això, va dir Rangel, “cal deixar les fantasies de banda“.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat