Els partits polítics fan la seva valoració de la Fira

Pg Manuel Puigvert, dissabte

Els diferents partits polítics amb representació municipal han fet una valoració de la Fira de Calella i l’Alt Maresme d’aquest any, dedicada a la Calella dels inicis del Turisme.

Esquerra Republicana de Catalunya considera que dedicar tres anys la Fira de Calella al turisme serà un pretext perquè el govern pugui promocionar el futur Museu del Turisme, un projecte del qual Esquerra discrepa àmpliament. La seva portaveu, Cristina Gómez, considera que l’actual model de Fira ja ha caducat i cal repensar-lo, igual com a mitjà termini caldrà repensar el model turístic, repensar la col·laboració entre sector públic i privat i apostar per nous models econòmics a Calella. I pensa que la Fira no servirà per això.

Cristina Gómez ha estat crítica també amb l’eslògan de la Fira, «el nostre món és el món». Ha dit que és una una frase buida de contingut, que la pot dir qualsevol persona de qualsevol lloc, i no aporta res.

El PSC de Calella, que forma equip de govern amb Convergència Democràtica de Catalunya, considera que darrera la Fira actual hi ha molts anys de feina de diversos consistoris per consolidar-ne el model i creu que aquest patró de fira pot ser vàlid moltes més edicions. Creu que si es fan els canvis que proposen alguns partits es perdria el model actual, i aposta per mantenir-lo. Escoltem el seu portaveu, Josep Torres.

Torres creu que els espectacles d’enguany han estat un èxit, i que la gent de Calella s’ha sentit molt seu i molt proper el tema de l’inici del Turisme a mitjans del segle passat.

Precisament, des de Convergència Democràtica de Catalunya a Calella, el seu president, Pere Puig, ressalta la importància de recordar els orígens del turisme.

La CUP valora la Fira de Calella des de diverses vessants. En primer lloc apunta com a aspectes molt positius la innovació en el format i els horaris, que l’han millorat i la mantenen viva. El seu portaveu, Jan Catà, creu que el tema d’enguany estava tractat segons la visió política del govern i no s’hi parlava d’aspectes més socials del turisme.

Jan Catà s’ha afegit a la disconformitat per la prohibició a l’ANC de muntar estand a la Fira, sense entendre els motius polítics que han obligat a deixar-los fora de la fira.

Per part d’Iniciativa per Catalunya-Verds, el seu portaveu, Sebastià Tejada, ha dit que ara és el moment de replantejar-se diferents aspectes al voltant de la Fira. Tejada proposa que la Fira torni a incorporar la participació de pobles veïns i mantingui una coherència en el temes.

Tejada diu que per fer una fira sobre el Turisme «cal que l’Ajuntament tingui clara la problemàtica estratègica del sector» i aprofités la Fira per innovar en el turisme i millorar-lo, i segons Tejada aquest no és el cas. Considera que la temàtica d’enguany va estrictament relacionada amb la inauguració del Museu del Turisme.

I per últim, el portaveu del Partit Popular ha dit que la Fira cada any és el mateix, i que el títol «era enganyós» perquè «pràcticament no hi havia res de Turisme». El PP aposta per fer-la només comercial però amb parades que es muntin els propis artesans. «I que no costi un duro», ha demanat Josep Maria Pérez-Basart. Ja que al seu entendre la Fira és bàsicament d’artesans i associacions, hauria de ser un mercat «on cada comerciant portés el seu tendal i la seva taula», i dedicar la despesa actual en Fira, d’entre 100.000€ i 120.000€, a inversió social o d’emprenedoria.

El que si que ha destacat com a positiu Perez-Basart és que s’aprofitin els estands ja muntats per fer aquests dies la Fira de la Gent Gran i estalviar una nova despesa a l’Ajuntament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.