Serveis Socials obre inscripcions pel Taller de Suport a cuidadors de persones amb dependència

El dia 26 de setembre es farà el primer dels tallers a l’Ajuntament Vell de Calella destinat a donar suport emocional i ajuda mútua a cuidadors de persones amb dependència. L’organitza la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Fundació Hospital.

La regidora de Política Social, Margarita Valls, ha explicat que l’objectiu del taller és que les persones que cuiden algun familiar o malalt amb dependència es puguin reunir per parlar de la seva experiència, les seves emocions, i entre tots intercanviar preocupacions i solucions. “Amb aquest grup d’ajuda mútua es generen vincles de relació i recolzament entre persones cuidadores. Se’ls ofereix estratègies perquè el cuidador pugui gestionar favorablement les necessitats i els conflictes en què es pugui trobar; se li dóna suport per la gestió d’emocions i sentiments que surtin en el procés de cura per tal de prevenir i evitar les situacions d’esgotament; i se’ls informa de diferents recursos i suports dels quals poden disposar“.

Una psicòloga donarà pautes emocionals i tutelarà el taller. Margarita Valls ha reflectit la duresa que suposa cuida una persona amb dependència. “Molts estan les 24h amb ells, donant-los totalment suport per rentar-los, ajudar-los a aixecar-se, donar-los el menjar, fer totes les gestions… Aquests cuidadors pateixen molt tot el pes d’aquesta convivència que assoleixen ells d’una manera molt altruista i ho tenen molt assumit, i a vegades fins i tot no se’n donen compte de fins a quin punt“.

Margarita Valls ha explicat que cal inscriure’s per participar a aquest taller gratuït, anant o trucant a Serveis Socials. “La gent que se senti identificada com a cuidadora de persona depenent es pot dirigir a Serveis Socials i el tècnic Toni Parejo els atendrà i els donarà tota classe d’informació. Poden venir a la Fàbrica Llobet-Guri, a l’àrea de Política Social, i si no poden venir, poden trucar al 93 766 15 52 si necessiten que els informem de qualsevol cosa relacionada amb el suport emocional“.

El taller es fa amb 10 sessions d’una hora i mitja cadascuna, una per setmana, cada dilluns, de les 5 a dos quarts de set del vespre.  Acabarà a finals de novembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat