Bunyols a Pequín per Divendres Sant

Bunyols a preus populars. Gent de Barri de Pequín anuncia una nova edició de la cita gastronòmica que tindrà lloc aquest Divendres Sant a la Plaça del Bunyol. L’entitat compta coure fins a 60 quilos de pasta del dolç típic de Setmana Santa, unes 400 racions que es podran acompanyar d’un got de vi dolç. La festa començarà a les onze del matí i hi haurà música per amenitzar la jornada.

Les previsions meteorològiques apunten cap a un Divendres Sant de bon temps, i això tranquil·litza a Gent de Barri de Pequín, que ja ho té tot a punt per a una nova bunyolada popular. El seu president, Joan Antoni Piqueras, explica que preveuen una assistència similar a la d’anteriors edicions.

Hi estarem tot el dia, d’onze del matí fins a les vuit del vespre, o fins que s’acabi la pasta de bunyol (…) Tenim 65 quilos guardats, però en courem 60 (…) El vi dolç serà una barreja de moscatell i garnatxa, perquè no sigui molt molt dolç. Avui m’han portat els 32 litres de vi que servirem.

Es calcula arribar a repartir 400 bosses de bunyols i gots de vi dolç, que es podran comprar a preus simbòlics a partir de les onze del matí a la Plaça del Bunyol.

Aquest 2023, Gent de Barri de Pequín no organitzarà el Campionat del Truc perquè no hi ha prous participants perquè sigui lluït però, en canvi, si estudia introduir una festa nova al calendari d’activitats de l’entitat aprofitant que han entrat joves a la junta.

Segons el calendari, tocaria el sopar al carrer pel 15 de juny; l’arrossada popular, el 25 de juny; i la cantada d’havaneres, l’últim divendres de juliol. Entremig volem fer alguna altra festa, potser una sardinada. Com que ha entrat gent jove, tenen ganes de tirar endavant altres propostes però encara ho han de decidir.

IMG-20230330-WA0039 (002)

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *