Raül Balam (xef d’El Drac del Sant Jordi Boutique Hotel): “Farem una cuina de veritat i d’excel·lència”

  • raul balam ciutat00000000

El Maresme i els productes de l’entorn seràn els protagonistes de la cuina del Restaurant El Drac del Sant Jordi Boutique Hotel de Calella. Ho ha dit el seu xef, Raül Balam, avui al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV. El Drac obrirà portes el dia 12 d’abril amb una carta basada en els productes de mercat. Balam compaginarà la direcció d’aquest restaurant calellenc amb la direcció del Moments a l’Hotel Mandarin, compartida amb la seva mare, Carme Ruscalleda.

Balam assumeix aquest repte amb molta il·lusió porque ja feina més de dos anys que havia rebut la proposta per part de l’Hotel Sant Jordi però afirma que és ara que se sent amb forces d’assumir-lo. El xef explica que la bona sintonia i connexió amb els responsables del Sant Jordi Boutique l’Hotel va ser inmendiata i que van estar d’acord de seguida amb omplir els fogons amb una cuina de veritat i d’excel·lència amb productes de la terra. Balam considera que el Maresme és una espai privilegiat i pensa aprofitar al màxim tant el mar com la muntanya que l’envolta.

Primer de tot de cuina de veritat i d’excel·lència, de començar a poc a poc i de mica en mica ja anirem agafant embranzida, de no agafar el cotxe i ficar la cinquena perquè primer has d’escalfar el motor. El secret de la nostra cuina és a part de la veritat és el producte que ens envolta. No hem d’oblidar que estem al Maresme. El Maresme té tants quilòmetres de costa com de muntanya i tenim una horta privilegiada. Les nostres verdures ja són especials perquè tenen aquest punt de salitre que només dona el Maresme

Balam ja compta amb l’ampli reconeixement internacional al Moments amb dues estrelles Michellin i vol mantenir el llistó alt. En aquest cas, la cuina de El Drac comptarà amb sis persones però espera sorprendre amb una carta de temporada. El xef ha compartit amb aquesta casa alguns secrets de la carta com és el cas d’una recepta de canelons de tres carns que ja tenia el seu avi, el Salmorejo o que entre els postres hi haurà el mític Pijama.

El que vull que es plasmi a la carta és que tu tastis allò i sàpigues a quina època de l’any estàs, lo que toca menjar. El que sí que em fa molta molta il·lusió és que a la carta de postres hi hagi un pijama

Raül Balam considera que la clau del seu èxit, com en el cas de la seva mare, Carme Ruscalleda, és la perseverança i la capacitat de superació. En aquest sentit, el xef ha explicat que es reinventa dos cops l’any amb un canvi a la carta al Moments i que ho pensa fer aquí.
El Drac obre portes sota la direcció de Balam el proper dia 12 d’abril. Arran però de la publicació de la notícia de la seva incorporació a la direcció del restaurant calellenc a través d’aquesta casa fa uns dies ja hi ha hagut trucades per fer reserves.

Podeu veure l’entrevista que li hem fet a Raül Balam avui al programa La Ciutat aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *