Reaccions a la decisió de només permetre el bany als esportistes federats

Embarcacions de l'estació nàutica de Calella, a la Platja Gran
Embarcacions de l'estació nàutica de Calella, a la Platja Gran

A partir de demà dissabte, els esportistes aquàtics podran llançar-se a l’aigua de mar sempre i quan siguin majors de 14 anys i tinguin llicència federativa. Ho hauran de fer quan el decret estatal permet l’exercici físic: a primera i a última hora del dia. La decisió de l’Ajuntament de Calella d’aixecar parcialment la prohibició ha generat molt debat a les xarxes i també algunes de les preguntes que van entrar a al torn final de la sessió del Ple Municipal. Especialment entre els que queden exclosos d’aquest col·lectiu que estaria integrat per, com a mínim, 250 persones vinculades a clubs locals; i als que s’hi hauria de sumar els esportistes que competeixen per lliure o amb entitats d’altres municipis.

A l’entorn del centenar d’esportistes del CN Calella podran acollir-se de la mesura adoptada per l’executiu local. L’entitat té 250 nedadors amb llicència, però la majoria no arriben als 14 anys, que és una de les condicions que ha posat Calella per llançar-se a l’aigua.

Amb tot, el club no aconsella reprendre els entrenaments a mar obert perquè és un entorn molt diferent a la piscina, amb aigua a temperatura i sense corrents. Així ho ha dit el president, Raül Claramunt, en declaracions a Ràdio Calella TV.

Des del Club Natació Calella no aconsellem anar a nedar de forma lliure. El mar no és una piscina, hi ha uns riscos, i enn qualsevol cas la permissivitat que hi ha és a títol individual. No organitzem cap tipus d’entrenament.

Tampoc podríem perquè, tal com ha recordat el mateix Claramunt, el CN Calella s’ha acollit a un ERTO que afecta al conjunt del personal. Com a entitat que té la concessió de la gestió de la Piscina Municipal, el club està amentent a l’evolució de la pandèmia per reobrir les instal·lacions tant bon punt les circumstàncies ho permetin. Diu Claramunt que en el millor dels escenaris, això no seria abans del mes de juny, i que els protocols per evitar la propagació del virus seran complexos d’implementar.

nosaltres voldríem obrir quan abans millor, però amb l’horitzó que tenim en cap cas ens situa abans de principis de juny (…) Dir que el mitjà aquàtic és segur i això fa que poguem treure’ns la por i dir que es podrà venir amb seguretat.

I és que algunes publicacions científiques indiquen que el virus perd capacitat de transmissió en entorns d’aigües tractades, com poden ser les piscines, o fins i tot el mar.

En un altre situació es troba la comunitat del Club Esportiu Vela Calella. Cap dels seus socis té llicència federativa i per a ells es manté en peu la prohibició de banyar-se a la platja. El president, Joan Pera, ha compartit el sentiment d’impotència d’alguns companys que tenen la costum de tirar-se a l’aigua faci fred o calor.

Mai hi ha hagut bandera vermella a l’hivern perquè hi hi hagués socorristes. Ara no ens deixen anar a banyar, només ho podran fer nedadors i triatletes. Ara bé, tothom pot anar amb bicileta o a córrer, sense estar federat. No s’entén el motiu real d’això.

El Club Esportiu Vela Calella, que utilitza les instal·lacions de la base nàutica a la Platja Gran, té uns 150 socis i sòcies que practiquen paddle surf, caiac o navegació amb embarcacions petites.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat