Els partits del Govern i Cs tomben la moció dels comuns per al Pla de reconstrucció postcoronavirus

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Amb els vots en contra dels partits del Govern Municipal, JxCat i PSC, i de Ciutadans, el Ple Municipal va desestimar ahir la petició de Calella en Comú perquè s’elaborés un pla de mesures de reactivació econòmica i suport social a conseqüència de la crisi del coronavirus. ERC, la CUP i CeC van votar a favor. El govern hi va votar en contra argumentant que aquesta feina ja s’està fent en les comissions de treball a les que hi participen totes les formacions polítiques municipals.

El portaveu del partit proposant, Sabastian Tejada, va argumentar que, en un moment tan excepcional com el que s’està vivint, calia que la totalitat del plenari es manifestés conjuntament favorable per a l’elaboració d’aquest pla de reconstrucció econòmic i social.

En aquest primer Ple considerem que és important que la ciutadania sàpiga que el seu Ple està absolutament d’acord en treballar i elaborar un pla ben estructurat i de forma urgent, per treballar per la reconstrucció econòmica i social de la ciutat. Ha de ser un pla estructural de reactivació econòmica que aprofiti una situació com aquesta, per partir de 0 i canviar el model econòmic de la ciutat.

Tejada va lamentar el bloqueig d’una moció que, segons va dir, tenia sentit de declaració institucional. L’alcaldessa, Montserrat Candini, va retreure als comuns que una declaració institucional s’entra amb una altra fórmula.

Una declaració institucional no passa mai per una moció, sinó que és una declaració institucional i es fa d’una manera molt diferent.

El portaveu del govern municipal, Josep Torres, va argumentar el vot desfavorable a la proposta, assegurant que era una moció que arribava tard i que “tot el que proposen ja s’està fent des de les comissions econòmiques i socials”, on participen totes les formacions del consistori.

És una proposta que arriba tard, per les circumstàncies òbviament. Diem que arriba tard en primer lloc perquè la unitat ja existeix. Estem treballant plegats des del primer moment. I en segon lloc, l’altra raó seria que l’alcaldessa de la ciutat ja va crear una taula de recuperació econòmica i social, que ja estan constituïdes i allà estem tots els grups treballant.

ERC i la CUP van votar favorablement a la proposta dels comuns. El portaveu d’ERC, Xavier Ponsdomènch, explicava que el seu vot favorable a la proposta s’ha d’entendre com a la voluntat de treballar plegats totes les forces del consistori per “parar el cop”.

Nosaltres volem treballar conjuntament amb l’equip de Govern i tots els electes. Així com amb la ciutadania. És evident que hem d’aturar el primer cop, però amb Això no hi haurà suficient. Ens hem d’anticipar al futur i preparar-nos. Hem de decidir com volem que sigui i no deixar en mans de la inèrcia la recuperació econòmica. Cal intel·ligència i mesures aplicades pel bé de tota la ciutadania.

La CUP, que també es va mostrar partidària d’aquesta moció, van considerar que no deixa de ser un formulisme del tot el que ja s’ha fet fins ara i per demostrar la unió del Ple Municipal. A més, la seva portaveu, Núria Freixas, assegurava que estem davant d’una crisi de sistema.

És un formulisme, és un pas més del que hem estat fent a les taules Econòmiques i Socials. A més, nosaltres pensem que aquesta crisi és de sistema, si serveis bàsics com l’aigua, el gas, la llum, fossin públics i estiguessin municipalitzats, tot això que ens està passant no succeiria i no afectaria d’una manera tan agressiva a la població.

El grup municipal de Ciutadans va votar en contra. Guillermo Gomis, portaveu de la formació taronja al Consistori, va al·legar que, tot i estar d’acord en el fet que cal treballar units, votaria desfavorablement perquè “tot el que es proposa en la moció ja s’està treballant a les taules”.

En aquest moment no es tracta de qui li posa el picarol al gat. Es tracta de treballar plegats per la ciutat. Nosaltres votem en contra, no perquè no estiguem a favor, sinó perquè tot el que proposen ja s’està treballant en el dia a dia.

El Ple va desestimar la moció amb 9 vots en contra – de JxCat, PSC i Cs– i 8 a favor – d’ ERC, CeC i CUP-.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat